15-årig dreng forsøgt halshugget med machete: Nu starter retssagen

Af: Mie M.B

|

05/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drengen blev overfaldet af tre større teenagere

Mest læste i dag

En legeplads i Valby var i december 2021 ramme om en grusom episode, hvor en 15-årig dreng blev angrebet med en machete og efterfølgende fundet blødende på et dækcenter. To teenagere blev dømt i sagen tidligere i år - den ene for forsøg på manddrab, den anden for grov vold. Nu starter næste kapitel, da ankesagen begynder i Østre Landsret på mandag. Det skriver Avisen Danmark.

Den brutale episode fandt sted den 13. december, og det 15-årige offer overlevede mirakuløst. I byretten blev en 17-årig dømt til fire års fængsel for drabsforsøget, mens en nu 19-årig modtog fire måneders fængsel for medvirken til grov vold. En tredje, 17-årig, blev frifundet. Alle nægter skyld, og ankesagen ventes at afdække nye aspekter.

Ofret, der blev påført alvorlige skader, blev fundet blødende på et dækcenter. Hvis ikke der hurtigt var blevet tilkaldt hjælp, ville slaget have været fatalt. Politiet mener, at en machete blev anvendt som gerningsvåben, men er aldrig blevet fundet.

Under retssagen i byretten kom det frem, at de tiltalte havde problemer med hukommelsen, og deres forsvar var præget af gentagne erklæringer om manglende erindring. Offeret beskrev, hvordan angrebet fandt sted, og retsmedicinske konklusioner understregede, at hurtig lægehjælp var afgørende for den 15-åriges overlevelse.

Ankesagen forventes at strække sig over seks retsmøder og behandles som en nævningesag, hvor nye detaljer og perspektiver kan udfolde sig.

Anbefalet til dig