Danske julemarkeder i 2023: Både storbyer og parker er på listen

Af: Mie M.B

|

21/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kom i den helt rigtige stemning i disse byer

Mest læste i dag

Julen nærmer sig og med den kommer hygge, gløgg, æbleskiver, brændte mandler og masser af festlig julepynt. 2023 byder på et overflødighedshorn af julemarkeder og arrangementer, der spænder fra Nordjylland til Sjælland.

Vi har sammensat en liste, som vi håber du kan blive inspireret af.

Jul i Aalborg Zoo:

Jul i Zoo inviterer familier og venner til at skabe traditioner og minder. I år bliver haven endnu smukkere med flere julelys og nye dekorationer, der spreder ægte julestemning. Gå på opdagelse i boder, mød nordjyske producenter, og find kreative julegaveideer og lækre mad- og drikkevarer. Mød den verdensvenlige julemand i det nye univers, Lykkeskoven, og oplev haven og dens dyr på en helt særlig måde. Jul i Zoo byder også på et spektakulært ildshow, smuk korsang og underholdende børneshow.

"Magisk jul" i Skulpturparken i Blokhus:

Glæd dig til en eventyrlig jul i Skulpturparken, der dækker 20.000 m2 i Blokhus. Parkens bygninger, træer og haver bliver pyntet i tusindvis af lysdekorationer og over 2 millioner julelys. Gå på opdagelse i Europas længste lysende juletunnel, et stort krybbespil, julemand i kane, et gigantisk juletræ, smukke guldkareter, og meget mere.

Julemarked på Børglum Kloster i Vrå:

Tag til julemarked på Børglum Kloster og nyd julestemningen. Oplev mere end 40 specialitetsboder med alt fra mad til smukt håndværk. Caféen tilbyder det klassiske julebord, og du kan udforske klosterets private stuer og kongesalen. Julemarkedet er åbent i udvalgte weekender i november og december, og særligt den aftenåbning efter mørkets frembrud byder på magiske lys.

Aarhus Kunst og Julemarked:

Besøg Aarhus' største julemarked i Ridehuset, der har været en fast tradition i over 30 år. Oplev kunsthåndværk, der spænder fra tidens trends til gamle kunsthåndværk, og få unikke julegaver.

Jul på Nytorv i Viborg:

Viborg er stolt over at være udnævnt til Årets Juleby 2023. Glæd dig til Nissepas, Englehave, Julemarkedet på Nytorv, Nisseskolen, Julehyttebyen foran Sct. Mathias Centret, Juleparaden, drillenisser og butikker med julegaveideer.

Jul i Den Gamle By i Aarhus:

Den Gamle By i Aarhus bliver endnu mere spændende i juletiden med pyntede huse fra 1800-tallet og 1900-tallet, julepynt og lys. Oplev diverse boder med julemad, julesnolder og andet spændende.

Julemarked på Koldingshus i Kolding:

Koldinghus åbner dørene for et hyggeligt julemarked med mottoet "God mad, godt håndværk og unikke gaver." Oplev julens stemning og musik og find de perfekte gaver.

Julemarked ved H.C. Andersens Hus i Odense:

H.C. Andersens Hus i Odense byder på et skønt julemarked i de første to weekender af december. Mød diverse boder, kunst, julesnolder, og nyd oplæsning af de klassiske eventyr.

Gisselfeld Kloster Juletorv i Haslev:

Gavnø Slot pynter op til jul over to weekender i november. Oplev mere end 6 bygninger med julepynt, kunsthåndværk, juletræer, og mød julemanden i hans hule.

Jul på Kronborg Slot i Helsingør:

Tag til julemarked på Kronborg Slot med mere end 80 stande, jazzkoncerter, børneværksteder og gastronomiske lækkerier. Oplev et af Danmarks største julemarkeder med aktiviteter for alle aldre.

Find flere markeder på opdagdanmark.dk

Anbefalet til dig