DMI med opdatering: Sker allerede onsdag

Foto: Shutterstock
Danskerne skal gøre sig klar til onsdagen, melder DMI ud.

Mest læste i dag

Har du følt, at paraplyen har været din bedste ven her i 2024? Du er langtfra den eneste.

Danmark har oplevet et sandt vandfald fra himlen, med hele 40 procent mere nedbør end normalt siden årsskiftet.

Det våde vejr har ikke blot udfordret danskernes tålmodighed men også efterladt landskabet med vandfyldte åer og oversvømmede marker.

"De store nedbørsmængder har sat deres tydelige spor over landet med åer, der er gået over deres bredder, og oversvømmede marker," udtaler Erik Hansen, DMIs vagthavende meteorolog, om de udfordringer, vejret har medført.

Selvom tirsdagen tegner til at være en sjælden pause fra regnens raseri med sit skyede og stedvis disede vejr, er der ingen grund til at pakke paraplyen væk endnu.

"I dag er der ikke så meget regn med skyerne, men allerede i nat kommer der igen mere udbredt regn," forudser Hansen om vejrets luner.

Det ser dog ud til, at onsdagen byder på en kortvarig kærkommen gæst – solen. Efter nattens passage af en front, lyser håbet for en solskinsdag stærkt. Men lad ikke glæden tage overhånd, for torsdagen varsler allerede om endnu en våd dag i rækken.

2024 har indtil videre været et år, hvor regntøj og gummistøvler har været fast inventar i danskernes garderobe. Mens nogle måske har nydt de hyggelige stunder indendørs med tændte stearinlys og varm te, har de konstante nedbørsmængder også været en udfordring for både naturen og infrastrukturen.

Det ser ud til, at danskerne må vænne sig til at navigere i et vådere klima, mens vi alle sammen håber på flere tørre og solrige dage fremover. Indtil da: Hold paraplyen klar, og husk, at efter regn kommer sol – selvom det kun er for en stund.

Anbefalet til dig