Godt sparetip til påsken: Sådan kunne Ann have sparet 12.000 kroner

28/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Der kan være mange penge at spare.

Mest læste i dag

Der er taget hul på påskens helligdage, og det betyder, at danskere strømmer til byggemarkederne for at købe ind til diverse gør-det-selv projekter i hjemmet og haven.

Påsken er en tid, hvor mange ønsker at forbedre deres bolig, men hvad koster det egentlig at hyre professionelle folk i stedet for selv at smøge ærmerne op.

Det har forbrugerøkonomen, Ann Lehmann Erichsen, kastet lys over i B.T.s podcast "Spar Kassen".

Hun deler ud af en personlig historie, som viser, hvor mange penge, man egentlig kan spare, hvis man ikke er bange for at gå i gang selv.

Ann Lehmann Erichsen fortæller, at hendes mand pludselig fik en idé om, at parrets kælder skulle shines op.

Det inkluderede en omfattende maleropgave af tre store rum, som endte med at koste dem 15.900 kroner, da de fik professionel hjælp til opgaven.

"Det er tre store kælderrum, og det kostede 15.900 kroner at få det malet, og det var både loft, vægge træværk og det hele", forklarer forbrugerøkonomen, der i samme ombæring siger, at hun er yderst tilfreds med resultatet. siger Erichsen.

"Det ser spitzenklasse ud, og vi fik også gjort rent dernede og sat tingene på plads, og nu er det jo lækkert."

Men hvad hvis de havde valgt at gøre det selv?

Ifølge Ann Lehmann Erichsen kunne de samme ændringer have kostet noget mindre - nemlig kun 3.850 kroner, da det er prisen på de brugte materialer.

Den markante prisforskel sætter fokus på den potentielle besparelse ved at tage sagerne i egen hånd, især op til påske, hvor mange benytter lejligheden til at forny deres hjem.

Anbefalet til dig