I dag sker det: 1,5 millioner danskere får mærkbar skattelettelse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I dag vil 1,5 millioner danskere blive præsenteret for en mærkbar skattelettelse.

Mest læste i dag

Tirsdag markerer en optimistisk dag for op mod 1,5 millioner danske boligejere, der kan se frem til mærkbare skattelettelser som en konsekvens af de nye boligskatter.

Dette er en udvikling, der har fyldt relativt lidt i den brede debat om skattereformen, men som alligevel har betydelige konsekvenser for mange danske husstande.

Det skriver B.T.

"Lige nu og her vil mange blive præsenteret for en relativt mærkbar skattelettelse. Det er jo rart." fortæller Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom for Nordea.

Fire ud af fem boligejere, svarende til omkring 1,5 millioner af landets 1,9 millioner boligejere, forventes at skulle betale mindre i skat.

"Faktisk kan størstedelen af husejerne over hele landet se frem til at betale mindre i samlede boligskatter efter overgangen til det nye system, end de gør i dag, mens resten skal betale præcis det samme som følge af den vedtagne 'skatterabat'. Det gælder uanset, hvor dyrt huset er (...) Det kan lade sig gøre, fordi ejendomsværdiskattesatsen og grundskyldspromillen falder, og derfor kan boligpriserne sagtens stige mærkbart i forhold til den seneste vurdering fra 2011, uden at skattebetalingen gør det samme. Og skulle skatten alligevel stige ved overgangen til det nye system, bliver boligejerne kompenseret gennem en skatterabat, de kan beholde, så længe de selv bor i ejendommen." uddyber Nytoft Bergmann.

Det nye system betyder dog også, at der ikke længere er noget loft over boligskatterne. Skattebetalingen kan stige, hvis boligprisen stiger betydeligt.

Anbefalet til dig