Når det kommer til at holde dit hjem varmt, er der flere måder, man kan vælge imellem.
Man kan varme sit hjem via fjernvarme, el, naturgas og varmepumpe, og her er der flere ting, der er værd at overveje, hvis man skal vælge økonomisk.
Faktisk kan der endda være flere tusinde kroner at spare, hvis man ved noget om eget hjems opvarmningsmetode.
Det skriver B.T.
Elvarme
Elvarme er kendt for at være en dyr opvarmningsmetode. Ifølge Tue Patursson, som er fagekspert i energi ved Bolius Videncenter, kan det koste omkring 30.000 kroner årligt at opvarme et 130 kvadratmeter stort hus med elvarme.
For at spare penge anbefales det at bruge mindre el i hjemmet i de timer, hvor eltariffen er højere, såsom i de tidlige aftentimer.
Selvom man blot sænker temperaturen med én enkelt grad, kan det føre til besparelser på helt op til fem procent, mens en to graders sænkning vil svare til 10 procent i besparelse.
De 10 procent vil give en årlig besparelse på hele 3.000 kroner.
Varmepumpe
Hvis du har mulighed for at skifte til fjernvarme eller en varmepumpe, kan der også være penge at spare.
Varmepumper bruger betydeligt mindre el end elvarme, og selvom besparelserne ikke er så markante, er der stadig nogle hundrede kroner at spare årligt.
Fjernvarme
For dem, der har adgang til fjernvarme, anbefales det at få anlægget gennemgået af en VVS-tekniker hvert eller hvert andet år for at sikre effektiv opvarmning.
Sænkning af temperaturen med en grad eller to kan også medføre besparelser på op til 1.500 kroner årligt.
Naturgas
Når det gælder naturgasfyr, bør man overveje alternativer, da de over tid vil blive udfaset grundet deres miljøbelastning og høje omkostninger. En investering i en varmepumpe kan typisk tjenes ind på omkring otte til ti år.