Nationalbanken har meldt ud, at 1000-kronesedlen bliver ugyldig: Nu er der alvorligt nyt

Foto: Shutterstock
1000-kronesedlen bliver ugyldig den 31. maj 2025.

Mest læste i dag

Svindlere er blevet opmærksomme på, at et stigende antal personer benytter sig af 1000-kronesedler til betalinger.

Det blev sidste år annonceret, at 1000-kronesedlen vil blive udfaset den 31. maj 2025, og det har medført, at folk har fået travlt med at komme af med de værdifulde pengesedler.

Men der er dog noget, man bør passe på.

Sådan skriver B.T.

"Vi har fået oplyst fra flere af vores medlemmer, at de har modtaget falske 1000-kronesedler, og det er ikke noget, de har haft fokus på før", lyder det fra Henrik Sedenmark, der er fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv.

Netop på grund på af henvendelserne har Dansk Erhverv også valgt at advare deres medlemmer om, at der er falske sedler i omløb.

Omfanget kendes dog ikke, men det er alligevel værd at være opmærksom på:

"Jeg kan give et præcist tal, men vi har fået det at vide fra flere medlemmer, og derfor har vi advaret om det", udtaler Henrik Sedenmark, som også har været i kontakt med Dagligvarehandlen.dk.

Allerede nu er der blevet indleveret omtrent halvdelen af de eksisterende 1000-kronesedler, hvilket svarer til mere end 9 milliarder kroner.

Sedlernes udfasning understreger en voksende tendens mod digitale betalingsløsninger, som er blevet mere fremtrædende i danskernes hverdag.

Anbefalet til dig