Så koldt er det: Disse dyr i zoo vil ikke ud

Af: Mie M.B

|

04/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv disse klassiske vinterdyr foretrækker de varmere temperaturer

Mest læste i dag

Selvom vinteren virkelig har bidt sig fast med kulde og sne, er det ikke alle dyrene i Zoologisk Have i Aalborg, der trives bedst i sneen. Trods betegnelsen "vinterdyr" foretrækker flere dyr at hygge sig indendørs i varmen. Det skriver TV2.

Frank Thomsen, dyrepasser i Aalborg Zoo, afslører, at selv isbjørnene, kendt for deres robusthed mod kulde, foretrækker sommeren. "Isbjørne er ekstremt gode til at være i kulden, men de elsker sommeren, varmen og solen," udtaler han. Selv med deres tykke pels nyder isbjørne afslapning i 30 graders varme, mens de siger nej tak til det kolde sne.

Forvent derfor ikke isbjørne i vandet om vinteren når du besøger zoologisk have.  Søløverne, til gengæld, trives i det våde, kolde element. Laura Møller Jensen, dyrepasser i Aalborg Zoo, forklarer, "De fryser, hvis de kommer for meget på land. De vil allerhelst være i vand." Søløverne fodres i vandet for at holde dem i form og holde dem varme gennem vinteren.

Nogle dyr, som de afrikanske vildhunde, foretrækker også at holde sig indendørs i varmen. "De er virkelig nogle af dem, der er kuldskære. Når man kommer i Zoo om vinteren, er der rigtig mange dage, hvor man ikke ser afrikanske vildhunde," deler Frank Thomsen. Selv med tilpasninger som tykkere pels, søger de varmen.

Og så er der julemandens hjælpere, rensdyrene, ofte forbundet med sne og jul, der også vælger varme over kulde. "De går ikke frivilligt ud og lægger sig i sneen, hvis de kan finde et tørt sted inde i halmen," afslører Thomsen. Selvom rensdyr har de rette forudsætninger for kulde, herunder store hove og et gevirs "sneskovl," er varmen foretrukket.

For dyrene i Aalborg Zoo betyder næste uge en vinterferie fra kulden. Med temperaturer over frysepunktet kan de igen nyde vandet, landet og den friske luft.

Anbefalet til dig