Skatten falder nu for langt de fleste boligejere: Så stor bliver besparelsen

Foto: Shutterstock
Danske boligejere kan nu se frem til flere penge mellem hænderne.

Mest læste i dag

Det udbredte problem, med at få enderne til at hænge sammen i disse tider, bliver nu imødekommet en smule.

I 2025 kan en masse boligejere i Danmark se frem til at spare lidt på skatten, fordi boligskatterne ændrer sig. Ifølge Børsen har Nykredit kigget tallene igennem og fortalt, at fordi boligpriserne er faldet i 62 kommuner fra 2022 til 2024, så bliver skatten lavere.

Det sker fordi skatten nu regnes ud fra, hvad husene var værd i 2024 i stedet for 2022.

Sådan skriver B.T.

"Jeg tror faktisk, at en del boligejere vil blive overraskede over det. Folk har svært ved at tro, at skatterne kan falde. Vi skal til at vænne os til, at boligskatterne fremover kommer til at bevæge sig op og ned sammen med prisudviklingen på boligmarkedet", udtaler boligøkonom, Mira Lie Nielsen, til Børsen. 

Men det er ikke fordi, alle pludselig får råd til en ekstra ferie.

For eksempel, hvis du bor i et typisk hus i Viborg, sparer du kun omkring 300 kroner – så det er småpenge for de fleste.

Ændringen kommer af en ny boligskattereform, der blev indført fra starten af 2024. Mikkel Høegh fra Jyske Bank har før forklaret til Euroinvestor, at ideen med reformen er at få boligskatten til at følge med priserne på boligmarkedet.

Hvis priserne stiger, stiger skatten, og hvis de falder, ja, så falder skatten også. Mikkel Høegh mener, at det er smart, fordi det hjælper med at holde økonomien stabil.

Kort sagt kan boligejere se frem til en lille lettelse i skatten i 2025, men det er ikke noget, der ændrer det store. Det hele bunder i en ny måde at regne skat på, som følger med, hvordan huspriserne går op og ned.

Anbefalet til dig