Risiko for indbrud i din bolig: Undgå ubudne gæster i hjemmet

Foto: Shutterstock

Se, hvor lidt der skal til, for at du kan få et mere sikkert hjem, der holder ubudne gæster på afstand.

Indeholder affiliatelinks

Du kommer hjem til et kaos. Dine kommoder står på vid gab, og alle dine ting ligger på gulvet. Alle dine værdier, minder og arvestykker er væk. Du får følelsen af vrede og utryghed, som skyller gennem din krop. Denne følelse fik tusindvis af danskere i 2020, da de netop oplevede at få ubudne gæster på besøg i hjemmet. Tal fra Danmarks statistik viser nemlig, at der i 2020 blev begået 17.430 indbrud i private hjem.

Få nedsat risikoen for, at det sker for dig: Tag den uforpligtende alarmtest hos Verisure her

Det tager under to minutter – flere end 230.000 danskere har allerede taget testen

Trods et fald i antal indbrud i private hjem fra 2019-2020 , hvilket højst sandsynligt skyldes, at vi har været mere hjemme grundet coronasituationen, er Danmark stadig et af de lande i Europa med det  højeste indbrudstal pr. indbygger. I gennemsnit var der 30 indbrud i private pr. 10.000 indbyggere i 2020.

Gør dit hjem mere sikkert

Indbrudstyve går ofte målrettet efter boliger, hvor de kan arbejde uden at blive set eller hørt. De bevæger sig i de blinde vinkler, hvor hverken din nabo eller du selv ser dem. En effektiv alarm gør det næsten umuligt for indbrudstyven at få lov til at arbejde i fred, hvilket betyder, at mange tyve går udenom hjem med alarmsystemer.

Du kan også gøre brug af andre tiltag, som kan beskytte dit hjem mod indbrudstyvene. Du kan bl.a. signalere, at der er liv i hjemmet og generelt gøre indbruddet besværligt for tyvene. Jo mere besværligt, du gør det, jo større chance er der for, at vedkommende finder et andet sted, eller i bedste fald kun slipper afsted med tyvekoster af minimal værdi.

Tag Verisures alarmtest, som mere end 230.000 andre danskere har gjort

Her sker der flest indbrud i Danmark

I disse kommuner blev der i 2020 begået flest indbrud:

1. Aarhus 1163 indbrud
2. København 881 indbrud
3. Odense 741 indbrud
4. Aalborg 413 indbrud
5. Gentofte 406 indbrud
6. Hvidovre 372 indbrud
7. Rudersdal 354 indbrud
8. Randers 336 indbrud
9. Silkeborg 323 indbrud
10. Esbjerg 312 indbrud

 

Læs også

Tilskud til varmepumper blev revet væk – nu kan det blive din tur

 

 

Læs også