Vidste du det? Sådan må du aldrig opbevare hakket oksekød

Foto: Shutterstock

Der er faktisk stor forskel på, hvor i køleskabet man opbevarer sine madvarer.

Mange tænker måske ikke over, at der kan være forskel på, hvor i køleskabet man opbevarer sine madvarer - men det er der faktisk meget stor forskel på. 

Derfor bør man også være opmærksom på dette, så ens madvarer holder sig friske længst muligt. Det skriver Newsner.

Her er et par eksempler på, hvordan madvarer skal opbevares:

Hakket kød 

Generelt er hakket kød ikke den nemmeste madvare at opbevare - og man bør altid spise det inden for et par dage efter det er købt. Har man ikke mulighed for det, så bør man i stedet fryse kødet, indtil det skal bruges. 

Men det er faktisk ikke helt ligemeget hvilken hylde i køleskabet, du lægger kødet på - der kan nemlig være stor forskel på temperaturen, på de forskellige hylder. Derfor bør du altid placere kødet på de nederste hylder i køleskabet, hvor det er koldest. Man bør desuden også sørge for, at køleskabet er maks +4 grader.

Læs også

Fantastisk tip: Sådan kommer du brune bananer til livs

Tomater

I de flestte køleskabe finder man tomater og de ryger netop ofte i køleskabet, fordi man tænker at de så dermed holder længere - men faktisk er det ikke tilfældet, Man bør aldrig opbevare tomater i køleskabet, det fjerner nemlig både næring og smag. Tomater bør derimod opevares ved stuetemperatur.

Æg 

Generelt er der stor debat omkring, hvorvidt æg skal i køleskabet eller ej? I nogle lande er æggene på køl og i andre lande er de ikke. Oftest opbevares de dog på køl i Danmark, men kommer du til udlandet, så kan du nemt støde på æg uden for køledisken.

Hvis du opbevarer dine æg i køleskabet, så er det utroligt vigtigt, at de ikke bliver placeres i køleskabsdørens låge. Æg er nemlig meget følsomme overfor temperaturer forskelle og derfor bør de opbevares på en hylde inde i køleskabet. 

Friske krydderurter 

Friske urter er lækkert i mad og kan pifte mange retter lidt ekstra op - men man bør bestemt ikke opbevare dem i køleskabet.

Kulde ødelægger nemlig krydderierne og de bør i stedet være opbevaret ved stuetemperatur på køkkenbordet.

Mælk

Ligesom med kød, så er det rigtig vigtigt for mælk, at det bliver opbevaret så langt nede og inde i køleskabet som muligt. Det har nemlig også bedst af så kølige temperaturer som muligt. På den måde holder mælken sig bedst frisk længe.

Læs også

Vidste du det? Derfor skal du koge æg sammen med citron