6-årig dreng gør chokerende fund på gåtur med familien

03/12/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Local4
Flere eksperter fortæller, at Julians fund er ekstremt sjældent.

Mest læste i dag

Seksårige Julian Gagnon kan bryste sig af at have gjort et noget så usædvanligt fun, da han faldt over en tand, som senere skulle vise sig at være mere end 12.000 år gammel. 

Julian var ude at vandre ved Dinosaur Hill Nature Preserve i Michigan, USA, da han fandt, hvad der var tilbage af en mastodont. 

"Jeg kunne mærke noget, der ramte min fod, som jeg tog fat i. Det lignede lidt en tand," fortæller Julian til WDIV-TV ifølge Daily Star. 

Mastodonterne, der beboede Nord- og Mellemamerika indtil deres udryddelse, er fjerne slægtninge til nutidens elefanter. 

Det siges, at de største mastodonter kunne blive tre meter høje og veje omkring 11 tons. 

Julian kunne dog ikke med det samme se, at der var tale om et så mærkværdigt fund, hvorfor han sagde til sine forældre, da han først fand tanden, at den stammede fra en drage. 

"Jeg troede faktisk, at jeg ville få penge for den, at jeg ville få en million - det er så lidt pinligt nu," siger han.

Foto: Local4

Det var først da familien var kommet hjem, at Julians forældre kiggede en ekstra gang på tanden og indså, at der kune være tale om et fossil. 

Det krævede dog hjælp udefra, hvorfor de ringede til University of Michigan Museum of Palaeontology som kunne bekræfte, at Julian havde fundet den øverste højre kindtand fra en ung mastodont. 

Eksperterne fortæller i den forbindelse, at Julians fund er ekstremt sjældent.

Foto: Local4

Familien valgte at donere tanden til et museum, hvor Julian, som en tak for hans donation, har fået tilbudt at komme en tur bag kulisserne, hvilket han ser frem til. 

"Dette har kun bidraget til hans passion for arkæologi og paleontologi," fortæller hans mor Mary Gagnon, hvilket Julian efterfølgende bekræfter.

"Jeg vil meget gerne være arkæolog, men det her er måske et tegn på, at jeg skal være paleontolog." 

Anbefalet til dig