Danske PFA sagsøger Facebook

05/8/22 14:50

Mathias Busekist

PFA er blevet udpeget til at føre en retssag mod Facebook/Meta Inc.

PFA har i en pressemeddelelse bekræftet, at de kommer til at føre en retssag mod Facebook/Meta Inc.

"PFA er sammen med den amerikanske stat Ohio blevet udpeget til at føre en retssag mod Facebook/Meta Inc. i Californien med henblik på at søge erstatning for kurstab forårsaget af selskabets vildledende oplysninger til markedet," skriver de.

PFA, samt flere andre investorer verden over, mener, at Facebook/Meta Inc. har vildledt deres investorer i tiden fra den 29. april til den 21. oktober 2021.

Ifølge B.T. udspringer sagen fra The Facebook Files, som blev publiceret af Washington Journal forrige år. Her blev der delt interne dokumenter fra Facebook, der viste, at Facebook var bevidst om algoritmens skadelige effekt mht. spredningen af misinformation.

Men udadtil har Facebook nægtet, at dette var sandt.

Sagen har derfor udgangspunkt i, hvordan algoritmeændringen, der skulle øge brugerengagementet, førte til, at "misinformation og skadeligt indhold af forskellig slags indhold blev uforholdsmæssigt udbredt".

"Hos PFA har vi et ansvar for at investere vores kunders pensionsopsparing ansvarligt. Som investorer skal vi kunne stole på, at de børsnoterede selskaber, som vi investerer vores kunders penge i, giver rettidig, fuldstændig og præcis information til os og resten af markedet," udtaler COO i PFA Asset Management, Rasmus Bessing, ifølge pressemeddelelsen, hvorefter han fortsætter:

"Derudover mener vi, at Facebook/Meta Inc., som en af verdens største indholdsudbydere og sociale medier, har et ansvar for at overholde sine offentligt erklærede forpligtelser om at anvende sine adfærdsstandarder på lige fod for alle brugere og tage passende skridt for at forhindre spredning af misinformation eller skadeligt indhold."

Finans skriver, at PFA ikke kan oplyse, hvor stort et beløb Meta sagsøges for.