Eksperter: Sådan kommer du hårtab til livs

23/6/22 09:23

Thea M. Andersen

Foto: Nils Jorgensen/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Er du blandt dem, der lider af hormonelt eller arveligt betinget hårtab? Her får du eksperters råd til, hvordan du kan sænke processen for hårtab.

Enhver kan tabe hår på hovedet, og det kan opstå af en række årsager. Det almindelige hårtab begynder som regel i 30-50-års-alderen. Hårtabet bliver normalt mere udtalt med alderen og fører mange mænd til skaldethed, hvor hårtab hos kvinder er mere diffus. Det skriver Medicin.dk.

Selvom skaldethed er noget, der ikke kan vendes, kan visse livsstilsændringer hjælpe med at "sænke processen" afhængigt af årsagen til hårtab.

Det oplyser Dr. Earim Chaudry, direktør for Manual.

"Ligesom din krop, afhænger dit hår af indtaget af næringsstoffer for at bevare dets sundhed," siger Dr. Earim Chaudry.

Sagen er den, at vores hår er rent faktisk lavet af protein. Af den grund kan det måske lyde skørt, men det første skridt til at forhindre at dit hår i at blive tyndt er, at du får nok protein i din kost. Som et resultat er der nogle almindelige fødevarer, der er skadelige for dit hår, såvel som dit generelle helbred, hvis de spises i overflod.

"Ikke overraskende kan junkfood være skadelige for hårets sundhed og kan potentielt føre til hårtab... Et eksempel på disse er raffinerede kulhydrater, som omfatter brød, pasta, pizza og kager," siger han og tilføjer:

"Hvis du allerede står over for hårtab på grund af stress, kan det være på tide at begrænse indtaget af disse."

Fedtet mad og kulsyreholdige drikkevarer, såsom sodavand, bør du også undgå i større mængder.

Det skriver Express.

Udover kosten, deler Express andre råd til, hvordan du kan komme hårtab til livs.

1. Skift din shampoo

Sundhedseksperten afslørede, at nogle shampoo faktisk kunne gøre mere skade end gavn, når det kommer til hårtab.

"Når det kommer til hårvask, så sørg for at vaske det med en shampoo, der hverken indeholder sulfater, parabener og ej heller mineralske olier," siger han og tilføjer:

"Også ved at vaske dit hår med milde shampoo, holder du hovedbunden ren og sænker risikoen for bakterieinfektion i en eller flere hårsække, der kan resultere i hårtab."

2. Gentænk, hvordan du styler dit hår

Nogle hårstylingsmetoder kan være hårde ved håret.

"Ud over dette, hvis du er en mand med længere hår, skal du være opmærksom på den måde, du styler dit hår på.

Frisurer som hestehaler og fletninger har en tendens til at trække i hårene, hvilket i sidste ende kan føre til pletter eller endda skaldethed," forklarer han.

Også regelmæssig brug af føntørrer og glattejern kan forårsage skade på dit hår, som i det lange løb kan det resultere i hårtab.

For langt de fleste af os, så kommer håret tilbage – og skulle det ske, at det ikke gør, så tænk på, at du er mere end bare dit hår, og du er fantastisk, præcis som du er
Matas

Hvis du lider af hårtab, er der ifølge Matas gode chancer for, at håret kommer tilbage.

Ellers kan de med fordel tage ovenstående råd til dig, og "sænke processen" for hårtab.