Forskere forklarer: Derfor er penis svampeformet

23/6/22 09:20

Naja Radik

Foto: Shutterstock
De fleste mænd, vil være ganske fortrolige med, hvordan deres penis ser ud. Men har de nogensinde stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor deres anatomi er designet til, at være den form?

Helt tilbage, troede eksperter, at penis udviklede sig til, at blive et “værktøj” med en højderyg, til at fjerne sæd fra kærligheds rivaler. 

Teorien bag dette er ganske enkel, dybest set ønskede mænd at sikre, at det er dem, der viderefører deres slægt og vinder i graviditeten.

Professor Gordon Gallup, fra State University of New York, ledede et team af forskere til, at undersøge anatomien af den menneskelige penis og dens anvendelse i 2003.

De fandt ud af, at penissens tryk og ryggen der adskiller hovedet fra skaftet, faktisk kunne hjælpe med, at rydde en kvindes vagina og reproduktive system for en tidligere seksuel partners sæd. Det skriver The Sun.

Det betød, at en ny partner kunne fjerne enhver konkurrence og erstatte den med sin egen sæd.

De testede der teori i laboratoriet med latexpenisser og modelvaginaer.

Ved at blande stivelse og vand sammen fandt de, at ryggen omkring toppen af en mands penis kunne øse mere end 90 procent af “sæd” erstatning ud, på kun et tryk.

Professor Gallup sagde: 

“Vi har en teori om, at menneskelige mænd som følge af konkurrencen om faderskab udviklede unikt konfigurerede penisser, der har fungeret til, at få sæd der var efterladt i af andre mænd i kvindens vagina, ud.”

“Således kan den menneskelige penis gøre det muligt for mænd, at erstatte deres sæd med sæd fra deres konkurrenter.”

Han sagde, at de fandt beviser for, at par har tendens til, at have mere energisk sex, hvis kvinden har været mistænkt for utroskab eller hvis et par har været væk fra hinanden.

Det kunne, sagde han, skyldes et ubevidst ønske om, at befri sin partner for ethvert spor af en anden mands sæd.

Professor Gallups kollega, Rebecca Burch tilføjede: 

“En længere penis, ville ikke kun have været en fordel for, at efterlade sæd i en mindre tilgængelig del af skeden, men ved at fylde og udvide vagina ville det også hjælpe og fremme forskydningen af sæd, efterladt af andre mænd som et middel til, at maksimere sandsynligheden for faderskab.” 

Teorien stammer fra århundreder siden, da kvinder ville have sex med en række partnere for at øge deres chancer for at blive gravid. 

Så selvom det måske er grunden til, at den menneskelige penis udviklede sig, som den gjorde, er det højst sandsynligt ikke vigtigt for mænd i disse dage.

Der er mange forskellige slags penisformer.

Der er ingen standardform, og ingen penis bør betragtes som normal eller unormal. 

Mens de fleste vil være variationer på svampeformen, kan de have en række forskelle. 

Størrelse, omkreds, vinkel eller omskæring er alle blandt de faktorer, der kan få mænd til, at have forskellige penisser.