Gadehunde tæskes ihjel - Se grusom video i artiklen

Foto: Shutterstock

Flere kinesiske kæledyr tæskes ihjel på grund af frygt fra coronavirus

En gruppe kinesiske betjente er blevet anklaget for at tæske gadehunde ihjel ved højlys dag, i et forsøg på at stoppe spredningen af  den frygtede coronavirus 

Aktivistgruppe med skrækvideo

I en video sendt til Dailymail.co.uk fra MailOnline kan man se en betjent som gentagende gange slår en lille hun med en kæmpe trækæp.

Den forfærdelige begivenhed fandt, i følge dyreaktivister, sted i morges i et beboelseskompleks i byen Nanchong i Sichuan Province. To gadehunde blev drabt omkring klokken 9 i morges fortæller Nanchong Stray Animal Rescue Centre. 

 

 

 

 

Aktivist gruppen fordømmer betjentenes grusomme handling:

"På det kritiske punkt i kampen mod epidemien, burde betjentene have disinficeret nabolaget, nedskrevet besøgendes kontakinformation og holdt øje med mitænkte smittede, der var i karantæne. Men i stedet ignorerede de beboernes kærlighed til deres kæledyr og dræbte som de havde lyst, helt uden advarsel." siger aktivist gruppen.

Gruppen har krævet at betjentene stopper deres opførsel med det samme.

"Stop nu den grusomme mishandling af dyr, før tingene eskalere yderligere." - det skrev gruppens officielle side på Weibo, der er den kinesiske udgave af Twitter.

En frivillig fra gruppen fortæller til MailOnline, at det var svært for ham og de andre dyreelskere at nå til gerningsstedet inden det var for sent, fordi man ikke måtte blive lukket ind i beboelsesområdet mens der var udbrud i sygdommen.

WHO: Dyrene er ikke bærere af virus

World Health Organization (WHO) fortæller, at der ikke endnu har været nogen beviser på, at hverken hunde eller katte kan bære virussen. Den vidtspredte panik blev startet af kommentarer som en af kinas topeksperter inden for infektionssygdomme lavede:

Læs også

Pige lokker 59-årig mand i Snapchat-fælde: Dødningehoveder venter på ham

Prof. Li Lanjuan, et medlem af senior expert teamet for China's National Health Commission, advarede sidste måned om, at kæledyr også skulel i karantæne, hvis de havde været i kontakt med patienter med coronavirus.

De kinesiske myndigheder forsøger nu desperat at stoppe folk fra at skille sig af med sine kæledyr.

Fordømmes af flere dyregrupper

Det der dog ikke kun WHO, der er ude og fordømme de kinesiske betjente, også dyrevelfærdsorganisationen Humane Society International (HSI) har udtalt sig om de forfærdelige dyremord.

Talspersonen for HSI Wendy Higgins, sagde "enhver bevis på at dyr tæskes ihjel på gaden er ekstremt rystende, lige meget omstændighederne"  og fortsætter: 

Læs også

Kighoste-epidemi: 869 nye tilfælde bare i januar, er du i farezonen?

"Hvis disse videoer virkeligt viser hunde der bliver dræbt på brutal vis i Kina på grund af en ubegrundt frygt for at sprede Coronavirussen, så er det dobbelt så ubehageligt. The World Health Organisation siger, at der ikke er noget bevis for, at katte og hunde bliver inficeret af virus'en. Det bliver de nødt til at forstå overalt i Kina."