Macron og Putins hemmelige samtalte få dage før invasionen: "Jeg vil hellere spille ishockey"

07/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Macron og Vladimir Putin havde et kæmpe skænderi over telefonen kun fire dage før Rusland invaderede Ukraine.

Mest læste i dag

Da Macron insisterede på, at Putin skulle mødes med den amerikanske præsident Joe Biden for at pacificere diskussionen, afviste en anspændt Putin anmodningen og svarede, at han "trænede" og var ved at spille ishockey.

Optagelsen af ​​det fortrolige opkald blev offentliggjort af den franske tv-station France 2 som en del af en dokumentar om Macrons håndtering af Ukraine-krigen.

Under den dramatiske samtale slog den stærkt anstrengte franske præsident til sin russiske kollega, efter at han foreslog Frankrig at forhandle med pro-russiske separatister.

"Jeg ved ikke engang, hvor dine advokater lærte loven," sagde Macron ifølge den lækkede telefonoptagelse.

Under den spændte ordveksling den 20. februar - blot få dage før Putin beordrede sine tropper ind i Ukraine - forsøger Macron at forstå tyrannens "hensigter" og spørger, hvilke skridt der skal tages for at undgå en total krig.

Putin minder i mellemtiden Macron om, at regionens separatister har været ivrige efter at forhandle med Volodymyr Zelensky i en "konstruktiv dialog", som han beskylder for at nægte at gå i dialog med. Det skriver The Sun.

"Jeg ved ikke, hvilken advokat der vil kunne fortælle dig, at i et suverænt land bliver lovteksterne foreslået af separatistiske grupper og ikke af de demokratisk valgte myndigheder," svarede Macron irriteret.

"Dette er ikke en demokratisk valgt regering. De kom til magten ved et kup, mennesker blev brændt levende, det var et blodbad, og Zelensky er en af ​​de ansvarlige. Selvfølgelig har vi en helt anden læsning af situationen," svarede Putin.

Putin fortsatte med at insistere på, at Macron skulle forhandle med separatisterne, et forslag, som Macron afslog: "Vi er ligeglade med separatisternes forslag!".

Inden lederne lagde røret på, foreslog Macron at udsende en pressemeddelelse om, at Putin og Biden ville mødes.

"For at være ærlig over for dig, så ville jeg spille ishockey, for nu taler jeg med dig fra træningscenteret, inden jeg starter fysiske øvelser. Jeg ringer til mine rådgivere først," svarede en irriteret Putin.

24 timer senere vedtog Rusland et lovforslag om at anerkende den selvudnævnte Folkerepublik Donetsk og Folkerepublikken Luhansk i det østlige Ukraine som uafhængige stater.

Om morgenen den 24. februar lancerede Putin en fuldskala invasion af Ukraine af land, luft og hav.

Anbefalet til dig