Magnus Heunicke deler vigtig vaccine-nyhed

Foto: Shutterstock

På ugens første dag melder ministeren ud.

Mandag har landets sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke (S), grebet tastaturet og delt en vigtig besked på Twitter. Ministeren forklarede senest på et pressemøde fredag, hvordan han og resten af regeringen med bekyrmring har set det daglige smittetal for corona stige. Det har været en fast tendens de seneste uger. Det har bl.a. fået regeringen til igen at indføre landsdækkende restriktioner på nattelivet, da meget af den aktuelle spredning menes at stamme netop fra landets barer og caféer. 

At holde sig hjemme og holde afstand er dog ikke det eneste vigtige våben mod corona, fortæller Magnus Heunicke. 

"Kampen mod influenzasygdom og mod coronavirus hænger sammen," skriver ministeren på Twitter, inden han fortsætter: "Begge sygdomme er alvorlige -i kombination endnu værre." 

Læs også

Ulykkelig Anette Heick: Gav hjerteskærende besked til Keld & Hilda

Tilbyder gratis vaccine

Sundheds- og ældreministeren har en klokkeklar pointe. Det er, at de danskere som tilbydes vaccinen gratis bør tage imod tilbuddet netop i år. Det kan nemlig hjælpe mod både influenza og corona. 

"Fra 1. okt. tilbyder vi gratis vaccination mod influenza til udvalgte grupper i samfundet og sundh./plejepersonale," udtaler ministeren og understreger: "Ekstra vigtigt tilbud i år!"

Den vurderingen er man enig i hos Sundhedsstyrelsen. 

”Influenza er ikke en alvorlig sygdom for de fleste. Men for personer over 65 år, mennesker med visse kroniske sygdomme og andre i særlig risiko kan influenza udvikle sig meget alvorligt og i nogle tilfælde være livstruende. Derfor anbefaler vi, at man bliver vaccineret, hvis man tilhører en af de grupper, der er i særlig risiko,” siger overlæge Bolette Søborg i en pressemeddelelse. 

Flere af de personer, der er i særlig risiko for svær sygdom ved influenza, er også i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de samtidig bliver syge med COVID-19. Derfor er det ekstra vigtigt at huske at blive vaccineret i år, hvor vi står midt i en global pandemi. Det samme gælder for plejepersonalet rundt omkring i Danmark. 

”Når sundheds- og plejepersonale bliver vaccineret, beskytter de samtidig de særligt udsatte borgere og patienter, som de har tæt kontakt med, mod influenza. Det er et særligt tilbud i år, hvor vi både har influenza og COVID-19 på samme tid”, siger overlæge Bolette Søborg.

Læs også

Tager forskud på julen: Mette Frederiksen kommer med nyt senere