Nu ændres det: Nu kan du corona-teste dig selv

Hos Falck vil man gøre det nemmere at anvende selvtest, så smitten kan inddæmmes. Foto: Falck.

Hos Falck vil man gøre det nemmere at anvende selvtest, så smitten kan inddæmmes.

De stigende smittetal og efterspørgsel på tests gør, at Falck nu udvider sine testydelser og fremover vil tilbyde selv-testpakker.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Falck.

Læs også

Klar besked: Krav om mundbind i butikker skal ikke gælde alle

”Et coronapas er desværre ikke en garant for ikke at viderebringe smitte, derfor er kontinuerlig brug af selvtest et oplagt supplement til hurtigt og billigt at bremse smittekæder,” siger Jakob Riis, CEO i Falck.

Det bliver samme CE-godkendte antigen-tests, som Falck anvender i de nationale testcentre, som virksomheder og danskerne nu kan købe til selvtest.

Hos Falck vil man gøre det nemmere at anvende selvtest, så smitten kan inddæmmes. Foto: Falck.

Resultaterne vil dog ikke fremgå af coronapasset, da myndighederne ikke anerkender resultater fra selvtests.

Falck har under coronakrisen hjulpet private virksomheder og skoler landet rundt. Fremover kan virksomheder - og privatpersoner – købe selvtestpakker, så de kan tilbyde deres medarbejdere selvtest, hvilket gør det muligt at blive testet, når det passer ind i deres hverdag.

”Vi ved hvor vigtigt, det er at få bremset smittekæderne hurtigt, og derfor er selvtest et rigtig godt supplement til coronapasset. Virksomhederne efterspørger en hurtig og billig måde at skabe tryghed for deres medarbejdere på arbejdspladsen, og mange vil gerne have mulighed for i ro og mag at kunne teste sig selv hjemme i trygge omgivelser,” siger Jakob Riis.

Arbejdsgiver og medarbejdere har mulighed for at indrapportere svaret i en app, så virksomheden løbende har et overblik over, hvor mange smittede der er om dagen, oplyser Falck.

Læs også

Gravid DR-vært fortæller: “Det har været en skræmmende erkendelse”