Ruslands udenrigsminister stormede ud fra FN-topmøde

23/9/22 08:26

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Ruslands udenrigsminister nægtede at lytte til nogen anden tale ved et møde i FN's Sikkerhedsråd angående grusomhederne begået i Ukraine.

Sergei Lavrov forsøgte at give Ukraine skylden for Kremls invasion og sagde, at 'radikale kræfter' og 'nynazister' havde regeret siden 2014 'som følge af et væbnet kup med direkte støtte fra vestlige lande'.

Han talte ved et særligt møde på udenrigsministerniveau i Sikkerhedsrådet, og han anklagede også Kiev for at true sit lands sikkerhed og 'nedtrampe' russernes rettigheder.

Dette, hævdede han, 'bekræfter blot, at beslutningen om at gennemføre den særlige militæroperation var uundgåelig'.

Syv måneder efter at have startet den brutale kamp, ​​hævdede han, at Vesten ønskede at "trække kampene ud så længe som muligt på trods af ofrene for at svække Rusland".

Da han nægtede de andre 14 medlemmer muligheden for at tale til ham, gik lige efter sin egen tale. Det skriver Metro.

Efter at han var gået, sagde den britiske udenrigsminister: 'Han har forladt kammeret, jeg er ikke overrasket. Jeg tror ikke, hr. Lavrov ønsker at høre den kollektive fordømmelse af dette råd.'

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba bemærkede senere, at 'mængden af ​​løgne, der kommer fra russiske diplomater, er ganske ekstraordinær'.

"Jeg bemærkede i dag, at russiske diplomater flygter lige så passende som russiske styrker," sagde Dmytro Kuleba.

Mødet i New York blev blandt andre overværet af den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken og Kinas udenrigsminister Wang Yi. Lavrov.

Det skete, efter at Vladimir Putin advarede om, at han 'ikke bluffer' om sin vilje til at bruge atomvåben mod Vesten.

Mere end 1.300 demonstranter er blevet anholdt i 38 områder over hele Rusland, efter at Putin annoncerede en delvis militær mobilisering, hvor 300.000 reservister skulle indkaldes til kamp.