Så er de klar: Dagens smittetal

21/1/22 13:07

Julie Møller

Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix.
De seneste smittetal fra Statens Serum Institut er opdateret.

Det seneste døgn er ​46.831 personer testet positive for corona. 

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Antallet af indlagte med covid-19 falder med 12 til 813. En del af dem er dog ikke indlagt på grund af covid-19.

I den sidste uge af 2021 gjaldt det for lidt flere end hver tredje, skriver Ritzau.

På onsdag får danskerne svar

Regeringen fremlægger på onsdag en plan for, hvilke restriktioner der forlænges eller ophæves efter 31. januar.    Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. 
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.

Regeringen har bedt Epidemikommissionen om at vurdere om epidemisituationen tillader, at vi kan lempe restriktionerne yderligere i Danmark.

”Trods høje smittetal ser vi en opmuntrende udvikling i antallet af indlæggelser, særligt på intensiv. Det skyldes ikke mindst den store vaccinetilslutning, hvor Danmark er blandt de lande i verden, der er længst fremme med 3. vaccinestik. Det giver et solidt grundlag for epidemikontrol, og jeg ser frem til at modtage Epidemikommissionens indstilling," udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke.

Samtidig har regeringen bedt Epidemikommissionen om at vurdere kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom. Denne kategoriseringen står til at udløbe den 5. februar.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.

Regeringen modtager Epidemikommissionens indstilling i starten af uge 4 og vil herefter fremlægge indstillingen for folketingets partier. Regeringen forventer onsdag den 26. januar 2022 at fremlægge planen for yderligere lempelse af covid-19-restriktioner, oplyser Sundhedsministeriet.