Indisk hverdags-favorit: Lækker butter chicken

Foto: Shutterstock

Butter chicken er en populær indisk ret, og det er med god grund. For den lækre gryderet med kylling og krydderier smager skønt og er nem at lave.

Hvis du har lyst til at kaste dig over det indiske køkken, så er butter chicken det perfekte sted at starte. Det er en populær ret, som sælges i indiske restauranter over hele verden, men du behøver ikke tage ud at spise, for retten er nemlig også dejlig nem at lave selv.

Læs også

Hurtig og lækker aftensmad: Sprøde quesadillas

En nem hverdagsret

Selvom det tager en smule tid at lave butter chicken, så er det alligevel en nem og lækker ret, som sagtens kan laves i hverdagene. Det meste af tilberedelsestiden ligger kyllingen nemlig i marinade. Selve arbejdstiden er på omkring 45 minutter. 

Sådan laver du butter chicken

Butter chicken serveres oftest med naanbrød, ris eller roti, der er indiske fladbrød. Retten laves ved at blande kylilng og en marinade sammen og sætte på køl natten over. Dagen efter steges den marinerede kylling af på en pande og kommes derefter i en sovs bestående af smør og fløde. Du kan også servere friske koriander til retten. Men anbefalingen herfra går på, at du serverer de friske koriander ved siden af retten, så dine gæster selv kan beslutte, om de vil have krydderurten på retten eller ej. Det er nemlig ofte en krydderurt, der skiller vandene.  

Ingredienser til 3-4 personer: 

  • 500 gram kyllingefilet skåret i tern

Marinade

  • 3 dl yoghurt

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk frisk ingefær, fintrevet ca. 2-3 cm

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 tsk chiliflager

  • 1 tsk stødt gurkemeje

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • 1 ds hakkede tomater

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 tsk paprika

  • 3 tsk garam masala

  • Salt/peber

Sauce

  • 2 spsk smør

  • 2 spsk olie

  • 1 løg, hakket

  • Salt/peber

  • 2 dl madlavningsfløde 18%, eller piskefløde

Forslag til tilbehør

Ris, Naanbrød, Roti eller friske koriander

Sådan gør du:

Blend yoghurt, hvidløg, ingefær, citronsaft, chiliflager, gurkemeje, spidskommen, garam masala, paprika, stødt koriander og dåsetomater sammen til en sauce, som hældes over kyllingeternene. 

Lad kyllingen trække natten over i køleskabet.

Smelt smør og olie i en pande og kom løg ved. 

Tilsæt kylling og steg hurtig af. Tilsæt herefter marinade og fløde.

Lad det simre ved lav varme i 30 minutter (vær sikker på at kylligen er mør ) og smag til med lidt salt og peber.

Forslag til servering: Retten kan serveres med ris, naanbrød eller roti samt friske koriander. 

Læs også

Let og lækkert: Hjemmelavet lasagne