Besparelser ved samlelån

Foto: Unsplash.com

Dette indhold er sponsoreret

 

Har man lån hos flere udbydere kan det være svært at finde at finde hovede og hale i økonomien og at få den til at gå op sidst på måneden. Det kan være svært at overskue sin gæld, når den er bredt fordelt. Et samlelån er ideelt for folk, der har optaget mange små lån fordelt hos flere kreditorer på en gang, fordi man kan samle lån et sted og hos én udbyder.

Hvorfor bør man overveje at samle sine lån

Ved et samlelån vil man altså ikke kunne nedsætte sin gæld, men derimod giver det et godt overblik over økonomien samtidig med, at man ofte sparer renter og gebyrer hver måned, fordi der ikke er provision og lign., som skal betales af flere omgange. Eftersom man kun har ét lån at skulle forholde sig til, er der oftest kun kommunikation med én udbyder, hvilket gør det mere overskueligt. Et samlelån giver et bedre overblik i ens økonomi, der kan hjælpe med at dæmpe bekymringerne omkring ens gæld. 

Hvornår det kan betale sig, at tage et samlelån

Det er ikke altid, at et samlelån er det bedste valg i forhold til tilbagebetaling af gæld. Før man vælger et samlelån skal det vurderes, om det overhovedet kan betale sig, for selvom en låneudbyder vil låne en pengene til et samlelån er det ikke ensbetydende med, at det er en god idé. Det første man bør gøre er at regne på, om et samlelån er nødvendigt. Man kan altså sammenligne hvor meget det ville koste at betale den nuværende gæld i forhold til, hvad det vil koste at betale samlelånet. Et samlelån er heller ikke den eneste løsning der er, når det gælder afbetaling af gæld. Man kan f.eks. oprette en opsparing på en højrentekonto, så der kan skabes et sikkert forhold til uforudsete udgifter. Det vil altså sige, at det kun kan betale sig at optage et samlelån, hvis der på den måde kan spares penge, samtidig med, at det giver en et bedre overblik over end økonomi. 

Få ro over økonomien

Hvis man har valgt at optage et samlelån, kan lånet spredes ud på en længere periode, hvilket kan medføre, at man får flere penge at gøre godt med hver måned. At have flere penge mellem hænderne, kan give mere ro i økonomien, så man f.eks. kan prioritere oplevelser med dem, du holder af. Når du først har fået styr på dine lån og er det nærliggende at kigge på om der kan spares andre steder. Det kan betale sig løbende at finjusteres ens økonomi, for at spare flere penge. Man kan begynde at vurdere, om det er nødvendigt altid at have den nyeste telefon eller om man har brug for mere end én streamingtjeneste i boligen. Måske der kan skæres på budgettet andre steder? Måske man kan spare på madbudgettet ved at lave en ugentlig madplan samt en indkøbsliste, som man overholder. Det kan også være en god idé at lave mad til flere dage ad gangen eller eventuelt fryse det ned til senere. Uanset hvad, er det vigtigt at prioritere tilbagebetaling af din gæld før andre udgifter, som man måske kunne undvære.

 

Læs også