Derfor er det vigtigt at have fokus på ergonomiske møbler

Foto: Shutterstock.com

Hvis man arbejder på kontor og sidder ved en computeren hele dagen, er det vigtigt at man sidder korrekt ergonomisk. Kroppen belastes på mange områder, ved f.eks. computer arbejde, og derfor bør der være fokus på de rette møbler dertil. Læs med her.

Sponsoreret indhold

Computer arbejde kan belaste flere områder på kroppen, herunder nakken, armen og ryggen blandt andet. Nogle mennesker bliver påvirket at lyset fra skærmen, og døjer ofte med hovedpine. Mange mennesker, får desværre også smerter i hånden, armen og skulderen, også nærmere betegnet musearm.

For at forebygge, eller mindske en allerede påbegyndt skade, bør man anskaffe sig en stol, som er justerbar, både i højden, samt ryglænet. En høj kontorstol, med flere indstillinger er det rigtigt godt valg for at sidde behageligt og rigtigt ergonomisk.

Et hæve/sænkebord kan også være et vigtigt led i forhold til ergonomi, når man arbejder ved computer. Med et bord, som kan justeres i højden, giver det både fleksibilitet, og muligheden for at stå op i perioder.

Hos Aj produkter, findes der et stort udvalg indenfor kontor artikler og inventar, som har et flot og stilrent udseende til kontoret. Du kan blandt andet finde pladsbesparende opbevaring til kontoret, såsom et jalousiskab, hvis lokalerne ikke er så store.

Undgå computer skader med disse råd

For at mindske smerter, som allerede er tydelige i forhold til computerarbejde eller at forebygge dem, findes der nogle gode tips, hvad du kan gøre. Først og fremmest, handler det om at have de rette møbler til arbejdet, med den rette pasform og højde, samt at man er opmærksom på sin holdning når man arbejder.

Hvis muligt, så gælder det om så vidt muligt at undgå ens bevægelser i lang tid ad gangen, når man arbejder ved computeren. I stedet for at bruge musen og dobbeltklikke hele tiden, kan det være en stor fordel at bruge genvejstaster. På internettet kan man søge efter, hvilke genvejstaster der findes til den computermodel man sidder med. At bruge musen mindre, kan eventuelt gøre en stor forskel.

Husk computerskærmen

I forhold til nakken og spændinger, er det også vigtigt at computerskærmen har den rette højde, sådan, at man ikke sidder og bøjer nakken. Det er også vigtigt at lyset på skærmen, hverken er for lyst eller for mørkt, da dette også kan give hovedpine hos nogen. Hvis skærmen er for mørk, kan det være, at, at man kniber øjnene sammen, hvilket kan give spændinger. Er skærmen for lys, så kan det direkte irriterer øjnene for nogle.

En anden vigtigt faktorer, når man sidder ved en computer hele dagen, er at huske at lufte ud og have et godt indeklima. Når det handler om indeklima, handler det også både om støjniveauet, samt lyset i rummet, hvilket man bør have med sig i tankerne.

Læs også