Det skal du overveje, når du køber shampoo

18/1/22 07:30

Valdemar Lind

Foto: Pexels
At købe hårshampoo kan være noget af en jungle, fordi der findes så utroligt mange forskellige produkter. Læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du finder den helt rigtige til dig og dit hår.

Annoncørbetalt indhold

I gamle dage var det lettere, da var der kun få mærker og varianter at vælge mellem, men i dag er det en anden sag. Har man først fundet en rigtigt god, kan det derfor være værd at holde fast i den, men ofte sker der det, at hvis produktet ikke sælger nok, bliver det taget ud af sortimentet, og så er det forfra med at finde en ny.

Gå efter din hårtype

Når du skal vælge en shampoo, må du først og fremmest se på, hvilken hårtype du har. Kraftigt hår kan have tendens til også at være en smule tørt, og i shampoo til tørt hår er der derfor ekstra pleje og fugt. Har man derimod fint hår, går det ikke at bruge shampoo til kraftigt hår, da de ekstra plejestoffer vil tynge håret og få det til at se fedtet og klasket ud, så her skal man vælge en til fint hår. Det gælder altså om at vælge ud fra sin hårtype, så er man mindre tilbøjelig til at få købt noget forkert.

Vær opmærksom på hovedbunden

Hvis man har en problematisk hovedbund, der klør eller man har skel, skal man i højere grad end hårtypen gå efter en mild shampoo til netop sart hovedbund. Her kan man med fordel undgå produkter med indholdsstoffet SLS – Sodium Lauret Sulfat, som nogle oplever irriterer hovedbunden, og som mistænkes for at have en uheldig indflydelse på kroppen. Især hvis man har sart eller problematisk hovedbund kan man derfor vælge at styre uden om produkter med SLS, men også hvis man generelt ønsker at bruge mildere og potentielt mere sunde produkter.

En duft af jordbærviskelæder

En sidste, men absolut vigtig, ting at se på, når man vælger shampoo, er duften. Nogle kan næsten ikke få det parfumeret nok, mens andre helst ikke vil have, at deres hår dufter for kraftigt og dermed potentielt overtrumfer den parfume, man har taget på. Nogle shampooer har desuden en kraftig duft af slik eller jordbærviskelæder, og ikke alle er fan af det.

Der er altså flere ting, man skal have i tankerne, når den gamle shampooflaske er tom, og ens yndlings måske er udgået. Har man først fundet en ny, man er glad for, kan det betale sig at købe stort ind, når der er tilbud, for her kan der være mange penge at spare, og shampoo kan holde sig i årevis. Man skal altså ikke være nervøs for, at den går på dato, selvom der naturligvis er en grænse for alt, men når det drejer sig om shampoo er den altså langt ude i fremtiden.