Hav den rigtige rådgiver ved din side i din bolighandel

Foto: Unsplash.com

Dette er sponsoreret indhold

 

Det er rigtigt spændende at købe ny bolig, med den rigtige rådgiver kan det også blive en tryg oplevelse. Om det er første gang, du skal underskrive en købsaftale eller femte gang, så der mange ting at tænke på. Og også et par faldgruber. For at undgå disse faldgruber, og andre overraskelser. er det rigtigt vigtigt at have en kompetent rådgiver. Husk altid at ejendomsmægleren er sælgers mand. Det er mæglers job at varetage sælgers interesser, det er din bankrådgivers job at varetage bankens og det er din advokats job at varetage dine.

Skal boligadvokater være lokale?

I dag behøver du ikke vælge en lokal boligadvokat. Rigtigt meget af papirarbejdet ordnes nemmest og hurtigst elektronisk og med NemID. Men der kan være lokale forhold, der gør sig gældende, så skal du f.eks. købe ny bolig i Nordjylland, kan det være en god ide at finde en boligadvokat i Ålborg eller omegn. F.eks. er der forskel på, hvem der traditionelt betaler skødets tinglysningsafgift øst og vest for Storebælt. Det kan også være, at du foretrækker rådgivningen foregår ansigt til ansigt.

Er et alt eller intet?

Nej bestemt ikke. Hvis det er første gang, at du skal købe din egen bolig, er det en rigtigt god ide at få fuld rådgivning. Det vil sige, at boligadvokater rådgiver dig, fra den første interesse, til skødet er tinglyst og købesummen frigives til sælger. Boligadvokaten gennemgår købsaftalen (og de mange andre dokumenter, som ofte følger med en bolighandel), tager dialog med bank og mægler og hjælper dig med at sammensætte og forstå finansieringen. Vedkommende tager hensyn til netop dine forhold, f.eks. om du er gift, hvem der skal arve og om der f.eks. er tale om forældrekøb.

Hvis du er mere erfaren indenfor køb og salg af fast ejendom, så kan mindre også gøre det. Det er dog altid en god ide at have en kompetent rådgiver til at stå for udarbejdelse og tinglysning af skøde.

Hvordan finder jeg den rigtige boligadvokat?

Som tidligere nævnt, så kan et godt sted at starte være i dit lokalområde. Herudover er det en god ide at finde en rådgiver, der har specialiseret sig i handel med fast ejendom.

Se på deres hjemmeside. Virker den professionel og troværdig? Undersøg om de har en profil på sociale medier eller på Trustpilot, hvor tidligere klienter kan give deres mening til kende.        

 

Læs også