Hvad er SEO og hvordan bruger man det?

20/8/21 09:15

Valdemar Lind

Foto: Annoncør
SEO er et af de vigtigste aspekter af dit websted, men det kan være svært at vide, hvor man skal starte. I denne artikel vil vi forklare, hvad SEO er, og hvordan du kan bruge det på dit eget websted

Dette annoncør betalt indhold

Hvad er SEO? 

Akronymet "SEO" står for "Search Engine Optimization" og henviser til en række metoder, der hjælper søgemaskinerne med at rangere websider højere i deres søgeresultater, baseret på nøgleord eller andre faktorer som f.eks. delinger på sociale medier eller backlinks fra andre websteder. Målet med SEO er typisk at målrette bestemte søgeordsfraser, der er relateret til indholdet af din side, så når folk søger på disse udtryk, finder de din side først.

Der er to hovedkomponenter i SEO: on-page optimering og off-page optimering. On-page optimering opnås ved at tilføje søgeord til titlen, metabeskrivelsen, brødtekstindholdet og overskrifterne på dit websted. Off-page optimering indebærer at få links fra andre websteder, så folk lettere kan finde dine oplysninger.

Hvordan bruger man SEO?

Det første skridt er at identificere de søgeord, der er mest relevante for dit websted. Dernæst skal du optimere din titel og din metabeskrivelse ved hjælp af disse søgeord. Derefter skal du have skrevet nogle gode og relevante tekster til din hjemmeside, som indeholder søgeordet og andre relevante søgeord og fraser.

Et eller flere billeder, på din hjemmeside, kan også indeholde søgeordet i deres alt-beskrivelser. Dette er også med til at give din seo et skub opad. Hvis du har en blog, så er der også nogle metoder til at benytte seo i dine indlæg. F.eks. ved at bruge positive eller negative ord i titlen (f.eks. ords som fantastisk eller værste). Derudover kan man også inkludere et tal titlen, så titlen f.eks. hedder: "10 fantastiske steder du bare må se!".

Hvordan virker SEO

Når dit SEO-arbejde begynder at registreres i søgemaskinerne, vil du også se at du begynder at kravle op igennem resultaterne. Google crawler (scanner) din side, for at forstå hvad den handler om, og det er i sin enkelthed det SEO går ud på - at fortælle søgemaskinerne hvad din side handler om, ved at have relevant indhold, som tekster, billeder, videoer, blogindlæg osv.

SEO er et kraftigt værktøj hvis brugt rigtigt. Det kan betyde at en forretning mangedobler deres omsætning, for de er gået fra at være stort set usynlige i en Google søgning, til at ligge bland de første 3 resultater i en søgning. At ligge deroppe en kæmpe værdi for en forretning.