Kassekredit: Hvad er det og hvordan fungerer det?

Foto: Unsplash.com

Dette indhold er sponsoreret. 

Det kan sommetider være rart at have lidt flere penge på kontoen, især hvis du har planer om at flytte, er i gang med at renovere dit hus, eller generelt bare har brug for en økonomisk buffer. Hvis du er i tvivl om hvad du kan få ud af kassekredit, og hvordan det adskiller sig fra andre former for lån, finder du her alt hvad du behøver at vide om kassekredit. 

Hvad er en kassekredit?

Kassekredit er en form for lån, der tillader dig at have et godkendt overtræk på din konto. Det vil altså sige, at du aftaler et fast beløb med låneudbyderen, og det vil være dit rådighedsbeløb -  for eksempel kunne det være 5.000 kroner. Modsat et forbrugslån får du altså ikke alle pengene udbetalt, men har dem i stedet til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Kassekredit betyder også at du betaler renter af det beløb du bruger, så bruger du 2.500 kroner af de i alt 5.000 kr, betaler du altså kun renter for halvdelen af dit maks beløb. Du kan også godt have en kassekredit uden at bruge den, og dermed kan kassekredit altså fungere som et sikkerhedsnet, hvis du pludselig skulle få brug for et større beløb, end det du har til rådighed på din konto. 

De forskellige låneudbydere har ofte forskellige krav til din samlede økonomi, da denne har betydning for, hvor stor en kassekredit du kan få. Hvis du overvejer om kassekredit er noget for dig, vil det være en god ide at sammenligne tilbud fra forskellige låneudbydere, for at kunne finde en billig kassekredit

En økonomisk redningskrans 

Kassekredit kan altså være en god mulighed, hvis du ikke har brug for at optage et forbrugslån, men i stedet har brug for sikkerheden i at du kan trække over på din konto. Kassekredit kan nemlig være en god hjælp, hvis du pludselig står med nogle uforudsete udgifter. På den måde kan det giver dig mere fleksibilitet i din økonomi, hvis du ofte oplever at overtrække din konto. Det er dog vigtigt at du er opmærksom på, at maksbeløbet ikke overskrides, og at renterne for det brugte beløb betales tilbage rettidigt. 

Lån hitter i sommermånederne 

Kassekredit, og andre former for lån, er blevet meget populære i årets lyse og lune måneder. Undersøgelser har nemlig vist at danskerne har tendens til at optage flere lån, når det bliver lysere og varmere udenfor. Lån og godt vejr kan derfor siges at hænge lidt sammen, da det særligt er i disse måned, at flere udendørs projekter og husrenoveringer opstartes med hjælp fra lånte beløb. Sindsstemningen er også generelt bedre i sommermånederne, og dette kan også være med til at øge lysten til at bruge lidt flere penge på enten gør-det-selv-projekter i hjemmet, elektronik eller sommerferien sydpå. Der er derfor ikke noget at sige til hvis du, i takt med forårets indtræden, har fået lyst til at bruge flere penge, eller undersøge mulighederne for kassekredit. 

Uanset hvad, så er kassekredit i hvert fald en mulighed hvis du føler manglende overskud til uforudsete udgifter, og hvis du kun ønsker at betale renter af det beløb du rent faktisk bruger. Her kan en kassekredit fungere som en fin ‘buffer’ til hvis finanserne pludselig kniber.

 

Læs også