Optagelse af privatlån og brug af pengene

10/6/21 11:26

Valdemar Lind

Foto: Unsplash.com
Dette indhold er sponsoreret  Et privatlån er et lån du optager i banken, hvor banken ikke stiller krav til, hvad man skal bruge pengene på. Man kan altså bruge pengene på lige præcis det man går og drømmer om at købe. Der bliver dog stadig foretaget en kreditvurdering, for at sikre, at man faktisk har råd til lånet. Det er derfor et meget frit lån, hvor man ikke binder sig til en bestemt plan for, hvordan og hvor pengene skal bruges. Et privatlån kaldes også ofte for et online lån, et kviklån, et forbrugslån eller et lån til privat, men disse navne dækker egentligt over den samme form for lån.  At optage et privatlån Der er en række krav, som man skal opfylde for at kunne optage et privatlån. Den første er, at man skal være fyldt 18 år og ikke være umyndiggjort. Man skal også have en fast indtægt, da det skal være sikkert, at man har råd til at betale af på lånet hver måned. Der stilles altså et indkomstkrav for privatlån. Når man har optaget et privatlån, behøver man ikke at forsvare, hvad pengene skal bruges til. Man skal derfor heller ikke konfronteres med, om målet med privatlånet er fornuftigt, samt at der ikke er en bankrådgiver, som skal vurdere din brug af pengene.  Privatlån af privatpersoner Når man låner fra privatpersoner adskiller det sig egentligt ikke helt fra at optage et lån i banken. Låntageren skal udfylde en låneansøgning, og hvis man er så heldig at modtage et lånetilbud, vil beløbet blive sat ind på kontoen samme dag som man skriver under på lånet. Denne form for lån bliver også kaldt person-til-person lån, og er teknisk set verdens ældste låneform, da folk har lånt penge til hinanden og har enes om vilkårene om udlån. Derudover behøver låntageren og långiveren oftest ikke selv at blive enige om lånevilkårene hver for sig, da det for det meste sker automatisk online.  Bruge pengene fra privatlån Der er utallige muligheder for, hvad man kan bruge sine lånte penge på. Fordelen ved et privatlån er jo, at man selv bestemmer, hvad pengene skal bruges på. Man kan altså selv vælge, om pengene skal bruges på en fed oplevelse med familien eller venner, eller om lånet skal finansiere en stor begivenhed i ens liv som f.eks. et bryllup, som jo sagtens kan gå hen og blive meget dyrt. Man har også mulighed for at låne et mindre beløb, hvis man bare står og mangler dem nu og her   

Dette indhold er sponsoreret 

Et privatlån er et lån du optager i banken, hvor banken ikke stiller krav til, hvad man skal bruge pengene på. Man kan altså bruge pengene på lige præcis det man går og drømmer om at købe. Der bliver dog stadig foretaget en kreditvurdering, for at sikre, at man faktisk har råd til lånet. Det er derfor et meget frit lån, hvor man ikke binder sig til en bestemt plan for, hvordan og hvor pengene skal bruges. Et privatlån kaldes også ofte for et online lån, et kviklån, et forbrugslån eller et lån til privat, men disse navne dækker egentligt over den samme form for lån. 

At optage et privatlån

Der er en række krav, som man skal opfylde for at kunne optage et privatlån. Den første er, at man skal være fyldt 18 år og ikke være umyndiggjort. Man skal også have en fast indtægt, da det skal være sikkert, at man har råd til at betale af på lånet hver måned. Der stilles altså et indkomstkrav for privatlån. Når man har optaget et privatlån, behøver man ikke at forsvare, hvad pengene skal bruges til. Man skal derfor heller ikke konfronteres med, om målet med privatlånet er fornuftigt, samt at der ikke er en bankrådgiver, som skal vurdere din brug af pengene. 

Privatlån af privatpersoner

Når man låner fra privatpersoner adskiller det sig egentligt ikke helt fra at optage et lån i banken. Låntageren skal udfylde en låneansøgning, og hvis man er så heldig at modtage et lånetilbud, vil beløbet blive sat ind på kontoen samme dag som man skriver under på lånet. Denne form for lån bliver også kaldt person-til-person lån, og er teknisk set verdens ældste låneform, da folk har lånt penge til hinanden og har enes om vilkårene om udlån. Derudover behøver låntageren og långiveren oftest ikke selv at blive enige om lånevilkårene hver for sig, da det for det meste sker automatisk online. 

Bruge pengene fra privatlån

Der er utallige muligheder for, hvad man kan bruge sine lånte penge på. Fordelen ved et privatlån er jo, at man selv bestemmer, hvad pengene skal bruges på. Man kan altså selv vælge, om pengene skal bruges på en fed oplevelse med familien eller venner, eller om lånet skal finansiere en stor begivenhed i ens liv som f.eks. et bryllup, som jo sagtens kan gå hen og blive meget dyrt. Man har også mulighed for at låne et mindre beløb, hvis man bare står og mangler dem nu og her