Planlæg din sommerferie

Foto: Unsplash.com

Dette er sponsoreret indhold

Der ser ikke helt så sort ud, som det gjorde for et halvt år siden. Selvom vaccinationsplanen bliver skubbet med mellemrum, er der gode chancer for, du kan komme ud og rejse til sommer. Hvis du kan og vil. Du kan også holde ferie i Danmark eller derhjemme. Her får du nogle bud på, hvad du kan planlægge, og hvad du skal tage højde for.

Sommer i Europa

Hvis du er ramt af udlængsel og hjemmekuller, kan du måske dulme det lidt ved at planlægge en udenlandsrejse. Det kan du nemlig godt gøre allerede nu, hvis du vel at mærke tager dine forbehold.

Der er lavet en grænseåbningsplan, og her står det Europæiske Coronapas centralt. Det skal nemlig sikre, at du kan rejse karantænefrit i EU, Norge og Island, hvis du har en negativ Covid-test, har gennemført en vaccination eller har haft corona.

Du kan med fordel bestille i god tid og dermed få et større udbud af rejser til bedre priser. Men du skal være meget opmærksom på, at du kan få pengene tilbage, hvis rejsen ikke kan gennemføres. Her kan pakkerejser være en god mulighed.

Med en pakkerejse, skal du ikke jonglere flere forsikringer, og du kan købe pakken med en udvidet forsikring. Dermed er du sikker på at få pengene igen, hvis du ikke må tage af sted, og du kan dermed undgå urolige nætter, hvis Covid-situationen bliver en anden.

En rigtig dansk sommer

Hvis du hellere vil være hjemme i dejlige Danmark, er der selvfølgelig også rigtig gode muligheder for det. Men du skal være hurtig. Mange sommerhus er nemlig allerede taget af de mange feriehungrende danskere, der ikke planlagde efter, de kunne rejse. Det samme gælder andre ferietilbud, men med grænseåbningsplanen bliver det måske udjævnet.

Alternativt kan du genopdage Danmark. Hvad med en vandretur med telt eller en kanotur på Gudenåen for eksempel? Du kan også låne en lejlighed eller et hus af venner eller familie, der til gengæld kan tage på ferie i dit hjem.

Praktisk ferie hjemme

Hvis du ikke vil udenlands og heller ikke vil bøvle med sommerferie i Danmark, kan du blive hjemme. Måske luge lidt i haven, men ellers bare slappe af, og hvad du ellers vil lige den dag. Bliver det for rastløst, er det måske tid til at få løst et projekt.

Det kan være, du skal lave en terrasse, at haven har brug for større opgraderinger eller noget indendørs. Hvis du sætter sommeren af, har du god tid til at nå det alt sammen, uden du skal fare rundt.

Lån til en god sommer

Hvis du har brug for at planlægge sommeren allerede nu, men ikke har de penge stående, det koster, kan du tage et SMS lån. Du kan ikke låne via SMS, men med en smartphone kan du søge hvor som helst. Når bare du har en internetforbindelse. Dermed kan du få råd til en rigtig god sommer.

Læs også