Sådan shiner du din bil op til sommer

Foto: annoncør

Dette er sponsoreret indhold

Sommeren står for døren, og snart er det tid til at køre en masse ture ud i det danske sommerland. Men hvordan ser bilen egentlig ud? Er den i tiptop stand og klar til at køre, eller ligner den noget, der er på vej til den lokale skrothandler? Hvis din bil trænger til at blive shinet op inden sommer, kommer vi her med nogle tips til, hvad du kan gøre for at få din bil til at tage sig bedre ud på de danske landeveje.

Nye fælge

Noget af det, der for alvor kan få fin bil til at skille sig ud, er nye fælge. Et sæt originale alufælge i lavprofil ser alt andet lige noget bedre ud end standardfælgene fra fabrikken. Og selv hvis du ikke ønsker at ofre penge på originale fælge, er der stadig masser af uoriginale modeller, som stadig vil pynte på din bil. Overvej, om ikke det er i år, at det er på tide at få skiftet fælgene ud med nogle nye alufælge med lidt mere fart over.

Nye bilmåtter

Bilmåtterne er desværre en af de ting, folk ofte glemmer, når de skal shine bilen op. Og det er en skam – det ser ret tosset ud, når en flot og velpoleret bil kommer kørende, hvorefter et kig ind i bilen afslører bilmåtter, der nærmest er slidt helt i stykker. Hvis dine bilmåtter trænger til at blive skiftet ud, så se af at få det gjort – du kan evt. besøge https://www.bilmaatteronline.dk, hvor du har mulighed for at købe skræddersyede bilmåtter med fire års garanti til din bil, og her kan du også finde bilmåtter med logoer på, hvis bilen skal shines ekstra op.

Øvrigt interiør

I det hele taget gælder slitage ikke blot ift. bilmåtterne, men også det øvrige interiør i bilen, lige fra sæderne og rattet til bagagerummet. Er der huller i stoffet eller læderet på sæderne eller rattet, så sørg for at få det skiftet ud. Og har du slidt hul på interiøret i bagagerummet, kan du med fordel investere i bagagerumsbeskyttelse i form af en skræddersyet gummimåtte, der passer til din bil. Uanset om der allerede er slidt hul eller ej, er det altid en god idé med denne form for bagagerumsbeskyttelse, da du så undgår at slide hul på interiøret, hvis ikke allerede det er sket.

Polering

En bil shiner aldrig for alvor, før den er blevet poleret. Heldigvis kan du selv stå for poleringen – det eneste, du skal bruge, er varmt vand, en svamp og rengøringsmiddel til at vaske bilen grundigt, og derefter polermiddel, som du gnider ind i lakken med en klud. Når først din bil er gjort ren og poleret, kan du virkelig se forskel, og samtidig har bilens lak rigtig godt af det; særligt, hvis du kombinerer det med en omgang voks efterfølgende.

Ovenstående er blot nogle få af mange tips til, hvad du kan gøre for at få din bil til at fremstå sommerklar. En ting er sikkert – din bil vil elske dig for det!

Læs også