Sådan sparer du op til 90% på dine indkøb mens du hjælper klimaet

25/10/21 11:30

Valdemar Lind

Foto: Pexels
Det er faktisk muligt at spare en masse penge på dine indkøb samtidig med, at du skåner klimaet. Virker det for godt til at være sandt? Så læs med her.

Annoncør betalt indhold

Forbrug og hjælp samtidig klimaet – hvordan?

Vi hører ofte, at vores store forbrug belaster klimaet, og det er også rigtigt. Men i nogle butikker kan du faktisk handle og samtidig hjælpe klimaet: Motatos.dk er en af dem. De sælger nemlig varer, der normalt ville blive smidt ud – selvom de ikke fejler noget.

”Normale” supermarkeder vil eksempelvis ikke købe varer hjem fra leverandøren med designfejl, sæsonvarer efter sæson eller varer, hvor der ikke er lang holdbarhed tilbage på. Men en vare er ikke nødvendigvis dårlig fordi, der er kortere end normalt til bedst-før dato’en, og at varer kasseres uden grund vil Motatos gøre op med.

Faktisk er madspild en af de absolut største klimasyndere der findes, men mere om det om lidt.

Hvorfor er det så billigt?

Motatos er en madspildsportal på nettet, og her elsker kunderne overskudsprodukterne – de kan nemlig købes billigt. Da Motatos løser fødevareleverandørernes overskudsproblem, køber de dem hjem til spotpris, og kan derved også sælge dem videre til spotpris.

Udvalget skifter hele tiden, da butikken er baseret på overskudsprodukter, men netop derfor kan du på mange varer spare 50-90% ift. normal hyldepris. Normalt er det svært og dyrt at handle klimavenligt, men hos Motatos er det let og billigt.

Vil du spare op mod 90% på dagligvarer på Motatos.dk, så kan du lige nu få 15% rabat, når du handler for over 449,- med koden nyheder2415.

Hvorfor er det klimavenligt?

Jo, hvis ikke disse varer bliver reddet, så går de til spilde og skal produceres fra ny. Det har en enorm klimabelastning.

Madspild er faktisk en af de allerstørste klimasyndere, der findes, og står for ca. 10% af hele klodens drivhusgasudledning. Var madspild et land, ville det kun være USA og Kina, der belastede klimaet mere.

Mange er ikke klar over det, men at bruge de varer, vi allerede har produceret, har langt større positiv effekt på klimaet end eks. at undgå importerede madvarer eller mindske brug af plastik.

Det er svært at være forbruger og tage de grønne valg, uden at det bliver for dyrt, og derfor mener vi, at steder som Motatos.dk er en uopdaget perle. En oplagt løsning på det enorme spild: Red mad, spar penge, spar CO2. What’s not to like?

Ét køb sparer 1100 mobilopladninger

I gennemsnit sparer hver ordre hos Motatos klimaet for lidt over 9 kg CO2. Hvor meget er det så? Det svarer til at kunne oplade din mobil 1100 gange, altså hvad der for mange vil være ca. 3 års opladning.

Er det så gamle varer?

Nej. Langt de fleste produkter i butikken har ikke overskredet bedst-før dato, men har bare kortere tid tilbage end normalt. Men selvom en vares bedst-før dato er overskredet en smule, skal man ikke lade sig afskrække. De kan være akkurat lige så gode som andre varer. Af samme årsag er mange producenter begyndt at ændre formulering fra bedst før til ofte god efter, når de angiver dato på varerne.

Varerne kvalitetssikres løbende af Motatos og kun bedst-før varer sælges i butikken, ikke sidste anvendelsesdato varer. Sidstnævnte skal man ikke spise eller drikke efter datoen, men da de ikke findes i butikken, skal man ikke bekymre sig om det.

Besøg Motatos her og se deres nuværende tilbud – husk at benytte koden nyheder2415 og få 15% rabat ved køb over 449 kroner.