Stoppet afløb? Sådan løser du problemet

Foto: Unsplash.com

Dette indhold er sponsoreret. 

Et stoppet afløb kan være meget generende, hvad enten det drejer sig om en tilstopning i afløbet i toilettet, gulvafløbet eller køkkenafløbet. Afløb er for de fleste mennesker ikke det i boligen, der får mest opmærksomhed, selvom det kan være nødvendigt. Der er nemlig flere gode grunde til jævnligt at tjekke og vedligeholde afløbene, hvis man gerne vil undgå tilstopninger og grim lugt. Men hvis uheldet først er ude, er der en række ting du selv kan gøre, før du ringer efter hjælp.

Hvis du dog ikke kan fikse problemet selv, kan du heldigvis få hjælp af et kloakfirma døgnvagt. Akutkloakservice.dk har døgnservice, hvis du har brug for en rensning af afløbet her og nu. Ligeledes har de også døgnservice vvs, hvis du en dag har en sprunget vandledning, et sprængt eller utæt vandrør og dermed har brug for vvs-hjælp

Hvorfor bliver et afløb stoppet?

Hvis du gerne vil undgå et stoppet afløb igen, skal du fremover være opmærksom på, hvad årsagen er til at det bliver stoppet. Et køkkenafløb bliver hurtig stoppet af fedt og madrester, et gulvafløb bliver oftest stoppet af hår eller brug af for meget shampoo og sæbe, hvor toilettet slutteligt kan blive stoppet af overdrevent brug af toiletpapir eller brugte hygiejnebind og vatrondeller. Det er heldigvis alle sammen dårlige vaner, du kan ændre, så du fremover slipper for at stå med et pludseligt stoppet afløb - tænk derfor over, hvad du skyller ud i afløbene. Hvis du gerne vil undgå tilstopninger, er der ligeledes flere ting du kan gøre for at vedligeholde dine afløb. Du kan selv vedligeholde dine afløb ved at rense dem jævnligt og skylle dem med kogende vand 1-2 gange om ugen, eventuelt blandet med opvaskesæbe. Opvaskesæben vil nemlig opløse fedet, mens det kogende vand vil dræbe bakterier. 

Få kloakservice og få løst dit problem

Det er altid en god ide at tage imod al den hjælp og rådgivning man kan få, når det gælder ens afløb. Et problem i et afløb  går nemlig ikke væk af sig selv, og det er et problem, der gerne skal løses hurtigst muligt, da tilstanden i din kloak helst skal være god for at fungere optimalt. Få derfor genoprettet den gode tilstand i dine afløb ved få en kloakrensning - en kloakrensning vil i de fleste tilfælde vil klare problemet, da en slamsugning af din kloak kun er nødvendig, hvis kloakken er meget tilstoppet  eller hvis tilstopning er et gentagende problem.

Læs også