Disse 7 fødevarer bør du aldrig opbevare i fryseren

29/8/22 04:13

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er nemt og enkelt at smide mad i fryseren, men det er faktisk ikke alt der skal opbevares i en fryser.

Når først du ejer et af de bedste køleskabe, bliver fryseren ofte destinationen for alle madrester og mad, der er ved at udløbe. 

Det er et praktisk lille sikkerhedsnet, men selvom det ser ud til, at fryseren kan klare stort set alt, hvad du smider i den, vidste du så, at nogle ting aldrig bør opbevares i fryseren?

Æg 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Du ønsker bestemt ikke at opbevare afskallede æg i fryseren. Det skyldes, at væsken indeni faktisk udvider sig, når den fryses, hvilket får skallen til at revne op indefra. Derfor risikerer ægget at blive forurenet, fordi det nu er blotlagt.

Hvis du vil fryse dine æg, skal du blot fjerne skallen og piske dem, inden du opbevarer dem i en lufttæt beholder eller en frysepose. Det skriver Daily Star.

Frugt og grøntsager

Enhver frugt og grøntsag, der indeholder meget vand - såsom agurk, melon eller salat - bør styre uden om fryseren.

Dette skyldes, at vandindholdet bliver til is, når det fryses.

Kartofler 

Som du nok har gættet, bør rå kartofler ikke opbevares i fryseren. Dette skyldes, at disse indeholder en god del vand, så optøning vil resultere i en grødet, kornet tekstur.

På den anden side er kogte kartofler godt at putte i fryseren. Bare husk at opbevare dem i lufttætte beholdere eller fryseposer.

Pasta 

Prøv at holde kogt pasta ude af din fryser. Selvom det ikke vil dræbe dig at spise det, vil det ikke være særlig appetitligt - kogt pasta bliver grødet og fugtig, når den optøs. Hvis du troede, det var svært at holde på gaffelen før, så har du ikke spist optøet, kogt pasta.

Ost

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ost er et mejeriprodukt, du gerne vil holde ude af fryseren. Ligesom mælk kan frysningen ændre ostens konsistens, så konsistensen bliver tør, smuldrende og generelt utiltalende at spise.

Optøet kød 

Hvis du allerede har optøet kød én gang før, er det ikke en god idé at lægge det tilbage i fryseren.

Dog anbefaler det amerikanske landbrugsministerium, at "når maden er optøet i køleskabet, er det sikkert at fryse det igen uden tilberedning.” Dog vil kødet miste meget af sin fugt, når det tør op, hvilket kan ødelægge teksturen hvis det har været frosset før. Prøv at kun tage så meget kød fra fryseren, som du har tænkt dig at spise for at undgå dette problem.

Ris

Kogte ris går hånd i hånd med pasta. Efterhånden som den tør op, bliver det grødet og uappetitlig tilbehør. Det vil ikke skade dig at spise det, ligesom med pasta, men konsistensen vil være yderst utiltalende.