Utroligt: Sådan påvirker kaffe din krop

Foto: Shutterstock

Ved du, hvad der sker i kroppen når du drikker kaffe?

For mange mennesker involverer den eneste rigtige start på dagen kaffe - og måske endda op til flere kopper. Måske tænker du ikke nærmere over, at der kaffen faktisk har en indflydelse på flere ting i din krop - men det kan du blive klogere på her. 

Der sker nemlig mange ting i kroppen, når man drikker kaffe hver dag. Det skriver Newsner.

Start dagen med kaffe - og du bliver klogere

Forskere ved Universitet i Barcelona, har med et studie påvist, at kaffe forbedrer indlæringsevnen. Studiet viser at hjernen blandt andet bedre kan håndtere arbejdshukommelse. 

Læs også

Kæmpe hit: Nemme nybagte boller med Nutella-fyld

Passer på hjertet

Hvis du drikker tre kopper kaffe om dagen, skulle det eftersigende passe på dit hjerte. Forskere har desuden undersøgt sammenhængen mellem hjerterytmeforstyrrelse og indtagelse af koffein. Resultatet af studiet blev bragt i JACC: Clinical Electrophysiology. I undersøgelsen deltog 230.000 personer, hvor det tydeligt viste en sammenhæng mellem at dem der drak kaffe på daglig basis, havdeen betydeligt mindre risiko for aterieflimmer - frem for dem, som ikke drak kaffe så ofte.

Gør dig gladere

Hvis du starter dagen med en kop kaffe, mærker du sikkert hurigt, at du kvikker op og bliver mere vågen. Men det er faktisk ikke det eneste, for kaffen gør dig også gladere. Ifølge forskere vil du ved at drikke mere end en kop kaffe dagligt, mindske risikoen for depression. De antioxidanter der er i kaffen, vil nemlig gøre dig mere lykkelig.

Mere end syv kopper mindsker risikoen

Hvis du er en af dem, som drikker meget kaffe - så er der en god nyhed. Et studie viser nemlig, at personer som drikker mere end syv kopper dagligt, mindsker risikoen for diabetes med hele 50 procent - sammenlignet med personer der kun drikker to kopper kaffe dagligt.

Beskytter dig mod at blive ramt af Alzheimers

I Journal of Alzheimers Disease fremgår det, at en kop kaffe om dagen holder sygdommen væk - men man må hverken drikke mere eller mindre. I studiet fremgår det nemlig også, at ved at drikke for meget kaffe, fordobles risikoen for mildt kognitivt svigt. 

Læs også

Troede aldrig de ville klare det: Nu er resultatet helt utroligt

Du bliver mere imødekommende

Et amerikansk studie har vist, at man bliver venligere ved at en kop kaffe - eller anden drik i hånden. I forsøget fik et større antal personer enten en kop kaffe eller en kold drik i hånden, inden de blev præsenteret for en ukendt person. Resultatet viste, at personerne var mere imødekommende, end de ville have været uden.

Beskytter mod kræft

Flere studier peget på, at kaffe kan mindske risikoen for kræft - selvom der endnu ikke er slået noget helt fast på området. Et studie viste blandt andet, at kvinder der drikker mere end fire kopper kaffe dagligt, havde 22 procent mindre risiko for, at blive ramt af livmoderhalskræft, end dem som slet ikke drikker kaffe.