Arbejdsgiver: Ikke-rygere får 5 dages ekstra ferie

Rygere går oftere ud og holder mindre pauser, som ikke-rygerne ikke holder - det har nu fået en arbejdsgiver til at give sine medarbejdere som ikke ryger, fem dages ekstra ferie om året.

Rygning på arbejdspladser har ofte været til debat, fordi mange mener, at rygerne får flere pause og ikke-rygerne dermed laver mere. I dette tilfælde viser det sig, ikke at være forkert - derfor er der nu blevet lavet nye regler for medarbejderne. Det skriver RTL.

Helmut Glas som ejer en restaurant i Tyskland, lagde mærke til at hans medarbejdere som ryger holder langt flere pauser, end de medarbejdere som ikke ryger. Derfor har han nu lavet et anderledes tiltag i sin virksomhed. 

Alle medarbejdere som ikke ryger, kan nu se frem til at holde fem dages ekstra ferie om året. 

Læs også

Efter prisstigning: Millioner af ulovlige cigaretter flyder ind i landet

Bruger årligt mellem otte og 15 arbejdsdage på at ryge

Ideen fik han, efter at have tracket sine medarbejdere regelmæssigt. Her bemærkede han, at alle rygerne ofte var væk. Hans beregninger viste at de medarbejdere som gik ud for at ryge, årligt sammenlagt brugte mellem otte til femten arbejdsdage på at stå uden for restauranten og ryge. I den tid brugte ikke rygerne deres tid på at arbejde. 

Rygerne kan derfor ikke se frem til ekstra ferie. 

“Det fungerer for vores virksomhed, men jeg ved ikke om det vil fungerer for andre.” Udtaler Helmut Glas til det tyske medie RTL.

I Danmark er det ikke tillads at ryge indendørs på arbejdspladsen. På den enkelte arbejdsplads er det dog muligt at beslutte, at det er tilladt at ryge i arbejdslokaliteter, som udelukkende fungerer som arbejdsplads for én person ad gangen.

Herhjemme arbejder Sundhedsstyrelen for at nedbringe antallet af rygere i Danmark, fordi der hvert år dør omkring 14.000 danskere af rygerelaterede årsager. Derfor er en del af strategien også at arbejde hen imod mere røgfri arbejdstid, som er en del af strategien for at skabe flere røgfrie miljøer. Det skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Læs også

Brian i chok: Det tog kun 15 minutter

 

 

 

Læs også