Forbløffer alle: Pludselig gør Martha noget helt utroligt

Foto: Youtube

Da hun får høretelefonerne på, forandrer alt sig.

En video er blevet set millioner af gange, efter at den er blevet delt på de sociale medier. Skuespilleren Antonio Banderas har delt videoen på sin Facebook-side og klippet har også været med i det engelske morgen tv “Good morning Brittain”, hvor den rørte seerne dybt.

Klippet viser Martha C Gonzales på et plejehjem i Valencia, hvor hun sidder i en kørestol. Hun lider af svær alzheimers, men da plejerne giver hende høretelefoner på, sker der noget helt utroligt. Det skriver Newsner.

Læs også

Lene Beier afslører: Der er én vigtig regel

Alzheimers er en sygdom som typisk kommer snigende, hvor svækket hukommelse og glemsomhed er karakteristiske tegn. Personer som rammes af Alzheimers, får svært ved at huske begivenheder, aftaler og gøremål - samt svært ved at lære nye ting. Det skriver 

Martha var i mange år professionel balletdanser i New York. Her fremførte hun hundredvis af gange Tchaikovsky’s Svane Søen. Hun optrådte i starten af 1960’erne - altså for snart 60 år siden. 

 

Martha da hun optrådte i New York tilbage i 1960'erne. Foto: Youtube

Pludselig ændres alt

Da hun får høretelefonerne på og hører musikken fra Svane Søen, så sker der en utrolig forvandling. Pludselig begynder Martha elegant at ændre holdningen i hendes hænder, fingre og arme - og sekundet efter, er hun i færd med at udføre dansen med overkroppen.

Du kan se videoen nederst i artiklen.

På trods af alzheimers og at det er flere årtier siden at hun optrådte, så er koregrafien ikke glemt. Da hun er færdig med at optræde, bliver hun mødt af klapsalver af plejepersonalet, som også må trøste hende lidt - da hun selv bliver rørt over hændelsen.

Læs også

LIGE NU: Regeringen indfører årelang restriktion

Martha gik bort i 2019, hvor videoen blev optaget kort før. Som en hyldest til hende, er den blevet vist og delt på sociale medier. Både skuespillere som Antonio Banderas og Jennifer Garner har delt videoen og hyldet Martha, men også organisationen Alzheimers Society har delt videoen.

“Videoen viser hvor vigtigt et værktøj musik kan være, for folk med demens. Så smukt.” Skriver organisationen, til klippet.

Du kan se videoen her:

Ballerina with Alzheimer's hears swan lake, begins to dance

 

 

Læs også