Lisas lille datter døde i dagplejen: Nu advarer hun

Mia blev kun 18 måneder gammel. Foto: Youtube

Det værste telefonopkald hun nogensinde har fået, kom den 10. juni 2015. Hendes lille datter var aldrig vågnet fra sin lur. Selvom det i år er fem år siden - så fortsætter Mia med at advare alle.

En helt almindelig dag på arbejde, blev afbrudt af det værste telefonopkald, som en forælder kan modtage. Det var dagplejemoderen som ringede, hun fortalte Lisa, at hendes kun 18 måneder gamle datter, aldrig var vågnet fra sin middagslur. Det skriver Newsner.

I dag advarer Lisa fortsat alle andre om ikke at begå samme fejl, så ingen skal igennem det samme som hun oplevede i 2015. 

Mia havde været i dagpleje og havde den dag, været med dagplejemoderen ude at køre i bil. Den lille pige var blevet træt og var faldet i søvn på vejen hjem til dagplejen. Da de nåede dagplejen kunne dagplejemoderen ikke nænne at vække den lille pige, som sov sødt. Derfor tog hun forsigtigt autostolen som Mia sov i, ud af bilen og med indenfor. Så kunne hun nemlig holde øje med pigen og se når hun vågnede - men hun vågnede aldrig.

Dagplejemoderen slog alarm, da hun opdagede at den lille pige ikke trak vejret. Så snart at der ankom reddere til stedet, kunne de konstantere at Mia var død.  

Læs også

Lod sig corona-teste 100 gange: “Overvej om det er nødvendigt”

Luftvejene var blokeret

Dødsårsagen blev også klarlagt. Den lille pige var død af Positional asphyxia - eller ‘positions kvælning’. Hun havde sovet i en stilling, som simpelthen havde forhindret hende i at trække vejret normalt. 

Når en autosol er monteret i bilen, så er den sat sådan, at den er i en 45 graders vinkel. Hvilket gør, at hvis et barn falder i søvn, så falder hovedet bagover og ikke forover, og dermed får blokeret for luftvejene. 

Da autostolen blev taget ud, var den ikke længere i den rette position. Derfor var hendes hovedet faldet forover og havde blokeret for hendes luftveje. 

Ifølge en undersøgelse fra The Journal of Pediatrics, skyldtes næsten halvdelen af alle dødsfald i autostole fra 2004 til 2008 Positions Asphyxia.

"Der er risiko for personskade, når sædeudstyr ikke bruges på den måde, det er beregnet til og designet til. Lukkede hovedskader, kraniebrud, knoglebrud og kvælning er i flere tilfælde blevet rapporteret i siddende og bærende udstyr ”, står det i undersøgelsen i The Journal of Pediatrics.

”De fleste nye forældre vil høre, at de aldrig skal vække en sovende baby, men i den situation, hvor barnet falder i søvn i bilsædet, i bilen, er det vigtigt at løfte barnet ud. En fast madras eller barneseng anbefales steder,” fortæller læge Natalie Azar.

Her kan du se Lisas advarsel til alle andre, efter hun mistede Mia, på grund af en tragisk fejl.

 

 

Læs også

‘Landmand søger kærlighed’: Detalje dækker over ulækker sandhed

 

 

Læs også