Tesla fanget i fartfælde: Chaufføren lå og sov

Foto: Politi

Det kan være utrolig dejligt med en lur - men en lur og dét at være chauffør af en bil som kører 140 km/t, harmonerer knap så godt sammen.

En 20-årig mand indstillede autopiloten i sin Tesla til at køre selv, så ham og en medpassager, lige kunne tage sig en ‘morfar’, mens de blæste afsted på motorvejen. Det skriver newsinfo.inquirer.net.

Det var på en motorvej nær byen Ponoka i Alberta-provinsen i Canada, at bilen kom kørende og hvor de to personer i bilen tilsyneladende havde lænet sæderne tilbage og var i færd med at tage en lur. Bilen kom kørende med 140 km/t og overskred derfor også hastighedsgrænsen, som på den pågældende strækning var på 110 km/t. 

Læs også

Uhyggelig sag i dansk børnehave: Flere børn blufærdighedskrænket

Har aldrig oplevet noget lignende

Politiet i byen var målløse over hændelsen og har aldrig set noget lignede.

Politikommissær Darrin Turnbull udtaler til CBC at han var målløs og ikke havde set en lignede sag i hele hans lange karriere. Men påpeger også at der naturligvis er sket meget med teknologien gennem tiden.

Teslas autopilot giver mulighed for at styre, accelerere og bremse automatisk, men at hensigten ikke er at hun skal muliggøre en tur uden chauffør. Tesla skriver også på sin hjemmeside, at de nuværende autopilot-funktioner kræver at der er en cahuffør i bilen, som holder øje med kørslen. 

Et medlem af en amerikansk klub for Telsa-ejere fordømmer hændelsen, men fortæller at der florerer videoer på nettet, som instruere i, hvordan man kan hacke bilens sikkerhedssystem.

Læs også

Ville voldtage 11-årig: Mor nåede at stoppe det