Ville tage det perfekte billede: Nu er hun hårdt såret

Genrefoto. Shutterstock.com

En kvinde blev i sidste uge hårdt såret, da hun besluttede sig for at gøre sig umage, for at få et billede af en bison, helt tæt på.

En tur i Yellowstone National Park endte dramatisk for en 72-årig kvinde i sidste uge. Kvinden forsøgte flere gange at komme tæt på bisonen, for at tage et billede af den - til sidst fik bisonen nok, det skriver CNN. 

I nationalparken er der en regel om at besøgende som minimum skal opholde sig 25 meter væk fra de store dyr, og flytte sig væk hvis de nærmer sig. 

Kvinden boede på campingpladsen Bridge Bay som ligger i Yellowstone National Park. Her havde bisonen flere gange gået i nærheden af kvindens lejr, hvor hun så havde forsøgt sig at nærme sig den. Flere gange nåede kvinden så tæt at bisonen at hun var under 10 meter fra det store vilde dyr.

Bisonen gik til angreb på kvinden og stangede hende. Det var et voldsomt angreb og hun fik flere sår i huden. Rangere behandlede kvinden på stedet, inden hun blev fløjet til Easter Idaho Regional Medical Center for yderligere behandling af skaderne, efter det tætte møde med bisonen.

Læs også

Fødevarestyrelsen tilbagekalder grillpølser: Smid dem ud

 

"En påmindelse til alle"

Yellowstones senior bison biolog Chris Geremia fortæller at bisonen har følt sig truet, ved at kvinden flere gange er kommet så tæt på dyret. 

“Bisoner er vilde dyr, de reagere på trusler ved at vise aggressiv opførsel - eksempelvis som at klappe i jorden, “snorke”, virre med hovedet og med halen. Hvis det ikke får truslen til at forsvinde, i dette tilfælde kvinden som nærmede sig, så kan bisonen finde på at angribe,” fortæller senior biologen. 

“For at vide dig helt sikker omkring en bison, skal du mindst opholde dig 25 meter væk fra dyret, og flytte dig væk hvis de nærmer sig - og i værste tilfælde løbe væk eller søge dækning hvis de går til angreb,” fortsætter han. 

Yellowstone skriver i en pressemeddelelse at angrebet på kvinden, er en påmindelse til alle besøgende i parken, om at det er et vildt dyreliv der er i parken. De understreger også at besøgende skal holde sig mindst 25 meter væk fra alle de store dyr, som elge, hjorte og bisoner - og mindst 100 meter væk, hvis de spotter en bjørn eller en ulv. 

 

Læs også

Offentlig ansat angribes: Passede bare sit arbejde

 

 

 

Læs også