Mand slukker sin bevidstløse kones respirator og hvisker i hendes øre - så bevægede hendes mund sig

Foto: Privat

En tragedie blev med et trylleslag ændret til en mirakuløs begivenhed.

En tragedie blev med et trylleslag ændret til en mirakuløs begivenhed, da en kvinde helt uventet vågnede fra sin koma, netop som familien skulle til at sige farvel.

Steven Pellettiere-Swapp fra Arizona i USA var i dyb sorg, da hans 45-årige mor Lyndee havde ligget i koma i 12 dage. Håbet om, at hun nogensinde ville vågne igen blev mindre for hver dag.

Det var ham, der fandt hende bevidstløs i deres hjem og ringede til alarmcentralen, skriver amerikanske Lessons Learned In Life

"Alt kan blive taget fra dig. Du kan vågne en dag, og alt er fint, og i næste øjeblik er dit liv helt rodet. Hold din familie tæt til dig og slip dem ikke," lyder hans råd efter den utrolige oplevelse.

Familiens verden ramlede sammen, da lægerne fortalte dem, at de ikke kunne gøre mere for den højtelskede mor og hustru.

Lyndee Pellettiere-Swapp havde udtrykt et ønske om at blive organdonor, og familien gik med til at slukke for hendes repirator. En efter en satte de sig ved hendes side for at sige farvel. Hvad de ikke var klar over, var, at den 45-årige kvinde hørte hvert et ord, der blev sagt.

"Jeg kan huske, at folk talte til mig. Jeg kan huske, når folk besøgte mig, og da min niece læste højt for mig," fortæller Lyndee Pellettiere-Swapp efter sin mirakuløse helbredelse.

Foto: Privat

"Lægerne fortalte min familie, at jeg begyndte at lave lyde, da de slukkede min respirator. Jeg var meget frustreret. Jeg kunne ikke bevæge mig, jeg kunne ikke tale, kunne ikke svare. Jeg kunne bare høre samtaler rundt om mig."

Lyndee Pellettiere-Swapp husker, hvor meget hun prøvede at koncentrere sig for at få ord over sine læber. Det var først, da manden hviskede, 'jeg har brug for at du kæmper' i hendes øre, at hun fandt kræfterne til at sige noget.

"Jeg er en fighter," lød hendes første ord, der chokerede alle.

I dag er Lyndee Pellettiere-Swapp udskrevet fra hospitalet og er kommet sig fuldstændig til stor lykke for familien. Hun har et godt råd til andre, der oplever at have nære familiemedlemmer i koma.

"Bare fordi man ikke er ved bevidsthed, betyder det ikke, at man ikke kan høre noget. Så du bør tale med dine kære, hvis du er i den situation. De kan høre dig."