Trist nyt til disse danskere: Ny ændring betyder, at det bliver 20.800 kroner dyrere om året

27/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Det bliver ikke kun en smule dyrere. Det bliver meget dyrere.

Mest læste i dag

I kølvandet på, at priserne på stort set alt er steget igennem de seneste år, har flere danskere fået svært ved at få økonomien til at se sund ud.

Nu bliver det endda endnu sværere for en række danskere, som kan se frem til, at det bliver dyrere at leve. Meget dyrere.

Kolonihaveejere nord for København står over for en enorm forøgelse af deres årlige grundskyld som følge af ændringer i ejendomsvurderingerne.

Medlemmer af Haveforeningen Solpletten i Rudersdal Kommune vil opleve en stigning fra 1.200 kroner til 22.000 kroner årligt over en periode på 20 år. Det svarer til en stigning på 20.800 kroner og 1.700 procent.

Den nærmest uvirkelige vækst i skattebyrden er resultatet af en lovændring i 2021, som indebærer, at kolonihavegrunde nu vurderes på samme måde som helårsboliger.

Det skriver SE og HØR ifølge Politiken.

"Det er jo helt på månen det her – og så er det ikke engang en fejl", udtaler formanden for bestyrelsen i Haveforeningen Solpletten, Allan Juel Weber til Politiken.

Skatteministeriet har tidligere meldt ud, at "der ikke er grundlag for at antage, at en, der erhverver et kolonihavehus, skulle værdiansætte en grund anderledes, end en, der køber et enfamiliehus eller et rækkehus til egen beboelse".

Det er Thomas Booker fra advokatfirmaet Horten langt fra enig i. Han påpeger, at kolonihavehuse ikke bør sidestilles med helårsboliger, da de kun må bruges til beboelse en del af året - og ikke hele året.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) har under et besøg hos Haveforeningen Solpletten erkendt problematikken med den nuværende vurderingspraksis og har lovet at arbejde for en lovændring.

Anbefalet til dig