12 elever tog smuttur til Sverige: Nu får det konsekvenser for hele årgangen

112
Øresundsbroen som forbinder Danmark og Sverige. Foto: Shutterstock
Hele 1.g-årgangen på Roskilde Katedralskole er blevet sendt hjem i to uger, hvor eleverne skal modtage virtuel undervisning. Det skyldes, at 12 elever fra årgangen fejrede foråret med en tur til Sverige i Kristi Himmelfartsferien. Siden eleverne vendte hjem fra deres smuttur til nabolandet, er fem af de 12 dog testet positive for COVID-19, derfor sendes hele årgangen nu hjem. Det oplyser Roskilde Katedralskole i en pressemeddeelelse på skolens hjemmeside.  Heri skriver skolens rektor Claus Nielsen:  "I løbet af pinsen er jeg blevet bekendt med, at fem elever er blevet testet positive med COVID-19 - måske som følge af 12 1.g’eres private fællesrejse til Sverige i Kristi himmelfartsferien. Eleverne har været i skole den 28. maj, hvor 1.g’erne havde fysisk undervisning." Har klar opfordring Beskeden om elevernes tur til Sverige fik skolen til at tage kontakt til sundhedsmyndighederne.  "Jeg har mandag den 1. juni været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. På opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed har jeg besluttet at aflyse al fysisk undervisning i 1.g frem til og med fredag den 12. juni," fortæller rektor Claus Nielsen.  Derudover opfordrer rektor til, at man skal udvise skærpet opmærksomhed på symptomer.  "I samme periode opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed kraftigt alle elever i 1.g, deres pårørende og ansatte på skolen, der var på arbejde den 28. maj, til at udvise skærpet opmærksomhed i forhold til symptomer på COVID-19. Det er selvfølgelig stærk beklageligt, men på bagrund af opfordringerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed ser jeg ingen anden udvej."  

Mest læste i dag

Hele 1.g-årgangen på Roskilde Katedralskole er blevet sendt hjem i to uger, hvor eleverne skal modtage virtuel undervisning. Det skyldes, at 12 elever fra årgangen fejrede foråret med en tur til Sverige i Kristi Himmelfartsferien. Siden eleverne vendte hjem fra deres smuttur til nabolandet, er fem af de 12 dog testet positive for COVID-19, derfor sendes hele årgangen nu hjem.

Det oplyser Roskilde Katedralskole i en pressemeddeelelse på skolens hjemmeside. 

Heri skriver skolens rektor Claus Nielsen: 

"I løbet af pinsen er jeg blevet bekendt med, at fem elever er blevet testet positive med COVID-19 - måske som følge af 12 1.g’eres private fællesrejse til Sverige i Kristi himmelfartsferien. Eleverne har været i skole den 28. maj, hvor 1.g’erne havde fysisk undervisning."

Har klar opfordring

Beskeden om elevernes tur til Sverige fik skolen til at tage kontakt til sundhedsmyndighederne. 

"Jeg har mandag den 1. juni været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. På opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed har jeg besluttet at aflyse al fysisk undervisning i 1.g frem til og med fredag den 12. juni," fortæller rektor Claus Nielsen. 

Derudover opfordrer rektor til, at man skal udvise skærpet opmærksomhed på symptomer. 

"I samme periode opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed kraftigt alle elever i 1.g, deres pårørende og ansatte på skolen, der var på arbejde den 28. maj, til at udvise skærpet opmærksomhed i forhold til symptomer på COVID-19. Det er selvfølgelig stærk beklageligt, men på bagrund af opfordringerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed ser jeg ingen anden udvej."

 

Anbefalet til dig