20-årig havde kokain og kontanter i sin lejlighed - men maskinpistolen havde han gemt hjemme hos mor og far

03/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Modelfoto. Hvilken type maskinpisol og patroner, som den 20-årige havde gemt derhjemme, er ikke offentligt kendt. Foto: Shutterstock
En 20-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års ubetinget fængsel, efter at Østjyllands Politi i september i år fandt en halvautomatisk maskinpistol gemt i en taske under sengen hjemme hos hans forældre i Risskov.

Mest læste i dag

Sagen begyndte tidligere samme dag som våbenfundet, da en patrulje standsede en bil i det nordlige Aarhus. I bilen sad blandt andet den 20-årige, og da han havde kokain og hash på sig, besluttede patruljen også at ransage mandens lejlighed.

Her fandt de - ifølge Østjyllands Politi - omkring syv kilo hash i en taske og mange tusinde kroner i kontanter. Derudover lå der også våben i form af baseballbat, kniv og en totenschlæger i lejligheden. 

Da politiet fandt ud af, at den 20-årige ofte opholdt sig hos sine forældre, tog de på besøg i hjemmet i Risskov, hvor de fandt maskinpistolen og flere patroner gemt under sengen. Genstande, som forældrene ikke vidste noget som helst om. 

Indrømmede blankt

I retten stod den 20-årige tiltalt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, ulovlig våbenbesiddelse og narkosalg. Han erkendte alle forhold og modtog dommen på to et halvt års fængsel. 

Ifølge specialanklager Dorthe Lysgaard var det besiddelsen af maskinpistolen, der udgjorde den største del af den 20-åriges strafudmåling. 

”En maskinpistol med flere patroner isat kan forårsage stor skade, og jeg er derfor tilfreds med, at politiet har fjernet et voldsomt skydevåben fra gaden, og at gerningsmanden har fået en længere fængselsstraf.  Samtidigt er jeg tilfreds med, at politiets effektive efterforskning har gjort, at der falder dom under tre måneder efter, at den 20-årige blev anholdt, ” siger anklageren i en pressemeddelelse. 

Anbefalet til dig