20-årig havde skarpladt pistol i natbordet

112
En ladt pistol lå i natbordet. Foto: Kim Matthai Leland
En 20-årig mand er torsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt års ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Mest læste i dag

Sent om aftenen den 12. oktober sidste år dukkede Østjyllands Politis specialpatrulje op på mandens adresse i Hasselager, efter de havde fået et tip om, at han solgte stoffer. Det oplyser Østjyllands Politi. 

Den unge mand ankom til stedet kort efter betjentene, og han blev straks sigtet og visiteret. På sig havde han flere mobiltelefoner, et stort kontantbeløb og noget kokain samt en ulovlig kniv. Under ransagningen af den 20-åriges hjem, fandt specialpatruljen en skarpladt pistol i en skuffe i hans sengebord.

Den unge mand blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør. I retten torsdag erkendte den 20-årige at have solgt minimum 30 gram kokain, ligesom han erkendte have været i besiddelse af yderligere 97 gram, som hovedsagelig var erhvervet med henblik på videresalg. Desuden erkendte han at have været i besiddelse af både pistol og kniv.

Senioranklager Jakob Beyer er tilfreds med torsdagens dom.

”Den 20-årige er tidligere ustraffet, men alligevel får han en længere ubetinget fængselsstraf. Det viser, hvor alvorligt domstolene tager narkosalg og besiddelse af skydevåben. På grund af politiets effektive indsats var der meget klare beviser i sagen, og den tiltalte valgte da også at erkende alle forhold, ” siger anklageren.

Den 20-årige modtog dommen.

Anbefalet til dig