51-årig kvinde dømt og udvist efter brandstiftelse

112
Foto: Shutterstock
En kvinde fra Mozambique blev fredag dømt ved retten i Aarhus efter flere påsatte brande. Hun er blevet idømt en behandlingsdom på psykiatrisk afdeling og herefter udvisning fra Danmark, for brandstiftelse samt forsøg på brandstiftelse.

Mest læste i dag

Den 27 august sidste år fik østjyllands politi til aften en anmeldelse om, at der var brand i kælderen i et parcelhus på Ryvej i Aarhus V. Husets beboere havde heldigvis formået at få slukket branden, som var opstået ved at der var blevet sat ild til papir og håndklæder med brandbar væske. 

Vidner fortalte at de havde set en kvinde forlade stedet, kort efter at branden opstod. Senere blev der fundet DNA-spor fra kvinden på et dørhåndtag på adressen. 

Senere samme aften fik politiet en anmeldelse, fra personalet i en fritidsklub i samme område, om at kvinden havde været hos dem og spørge efter en ligther og tændstikker. Herefter opdagede de at der i en garage på stedet var blevet hældt brandfarlig olie ud på gulv og inventar, samt at der var stjålet penge og fra kontor og garderobe på fritidshjemmet. 

Kort efter anmeldelsen fik en patrulje øje på kvinden, som gik rundt i området omkring Ryvej og svarede nøje til signalementet fra beboerne som tidligere havde set kvinden. Da kvinden blev pågrebet lugtede hun desuden stærkt af benzin og var i besiddelse af de stjålne genstande fra genstande fra fritidsklubben. Hun blev derfor anholdt og sigtet for flere brandstiftelser og forsøg på brandstiftelse, samt tyveri. 

Den 28 august blev kvinden fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet på psykiatrisk afdeling. 

 

 

Påsatte brand på eget værelse

I marts 2020 modtog østjyllands politi en anmeldelse fra den psykiatriske afdeling ved Aarhus Universitetshospital, om at der var brand på kvindens værelse på stedet. Det var personalet som opdagede branden på kvindens værelse, her lå kvinden i sin seng, imens der var en kraftig røglugt og flammer op ad væggen. Personalet fik slukket branden allerede inden brandvæsnet ankom til stedet. Efterfølgende undersøgelser viste at kvinden havde antændt ilden i en skraldespand med tøj og papir på badeværelset på stuen. 

I retten blev hun dømt for at have påsat både branden ved parcelhuset, samt branden på psykiatrisk afdeling. Derudover blev hun også dømt for forsøg på brandstiftelse ved fritidsklubben og tyveriet hun derfra. Derudover er kvinden også tiltalt for at have forsøgt at sætte ild til et kvindehjem i Roskilde den 21 august, hvor hun i kælderen havde hældt benzin ud og forsøgt at antænde det med et stykke afbrændt papir. Dette forhold blev kvinden dog frifundet for. 

“Der er ingen tvivl om at kvinden kunne have forårsaget betydelig skade, såfremt brandene havde nået at udvikle sig og ikke var blevet slukket i tide. Selvom ingen personer er kommet til skade, er der tale om alvorlig kriminalitet, som dommen og udvisningen også viser.” Siger anklager i sagen Jacob Gents. 

Den 51-årige kvinde nægtede sig skyldige i alle forhold og ankede dommen på stedet. Hun blev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen. 

 

Anbefalet til dig