90 kasser - 250 kilo rent krudt: Politiet konfiskerer op mod to tons ulovligt fyrværkeri

13/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Forsvaret måtte assistere politiet, da fyrværkeriet skulle køres væk. Foto: Shutterstock
I mandag slog efterforskere fra politiet til mod en adresse beliggende mellem Hals og Dronninglund. Her konfiskerede de 1.846,5 kg ulovligt fyrværkeri.

Mest læste i dag

Fyrværkeriet var fordelt på 90 kasser, og der var tale om en netto mængde fyrværkeri på 260 kg ren krudt, hvorfor politiet måtte have assistance fra Forsvaret i Holstebro i forbindelse med borttransporten af den store mængde fyrværkeri. 

Det oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Casper Jacobsen, der tilføjer, at det var på baggrund af blandt andet et tip, at politiet i mandags slog til og ransagede adressen. 

”Den 32-årige mand, der opholdt sig på adressen, er nu sigtet for at overtræde fyrværkerilovgivningen. Manden erkender forholdet,” siger politikommissæren i en pressemeddelelse. 

Farlighedserklæring skal indhentes 

Efterforskerne fra Nordjyllands Politi er i øjeblikket i færd med at undersøge præcis, hvor fyrværkeriet stammer fra, formentlig fra Tyskland, ligesom politiet skal have indhentet en såkaldt farlighedserklæring. 

Denne erklæring skal, forklarer politikommissær Casper Jacobsen, danne grundlag for den endelige sanktion i sagen, idet farlighedserklæringen oplyser nærmere om netop farligheden af den opbevarede mængde krudt i forhold til område, hvor den har været opbevaret – og hvilken skade det ville have gjort, hvis der for eksempel var opstået en brand, eller hvis krudtet var gået af. Og det kan give anledning til en eventuel sigtelse for overtrædelse af straffeloven, hvis der kunne have været indtrådt fare for mennesker og bygninger i nærheden. 

Politiets efterforskning i sagen fortsætter. 

 

Anbefalet til dig