Advarer borgerne: Det er ikke os

Foto: Shutterstock.com

Nu er politiet ude med en advarsel.

I øjeblikket er der svindlere på spil - det er hverken første eller sidste gang - men ikke desto mindre, bør man være ekstra opmærksom. 

Intet sted i landet kan man vide sig sikker, der meldes nemlig om borgere fra hele landet, som oplever forsøget på svindel.

Det er syd- og Sønderjyllands Politi som borgerne efterfølgende kontakter, for svindlerne udgiver sig nemlig for, at være herfra. 

Læs også

Populært produkt lander i de danske Lidl butikker: Udsolgt på få timer over hele Europa

"De bliver ringet op af personer, der hævder at være fra ”politiet i Sønderborg”. Nummerviseren angiver da også et gammelt telefonnummer til politiet i Sønderborg," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Men når telefonen ringer og en stemme siger "Det er Sønderborg Politi" - så er det med al sandsynlighed en fupmager du har fået på linjen.

Fisker efter personlige oplysninger

De såkaldte "politifolk" forsøger at få borgerne til at give dem deres cpr-numre, kontonumre og andre oplysninger.

Fremgangsmåden bliver jævnligt anvendt af kriminelle, der angiver at være politifolk fra varierende stationer. De anvender teknik til at få det til at se ud som om, de ringer fra et andet nummer. I dette tilfælde politiets. 

Man bør du huske på, at politiet aldrig ville bruge denne fremgangsmåde.

Læs også

Badehotellet-stjerne Merete Mærkedahl: "Det er ikke noget, der er officielt endnu"

"Dansk politi eller andre myndigheder vil aldrig pr. telefon kontakte borgere og bede om deres cpr-numre, bankoplysninger eller andre personlige informationer. Så læg roligt røret på igen," lyder det.

Skulle du være i tvivl, så er et godt råd også, at man fortæller vedkommende i telefonen at man lægger på og ringer dem op på hovednummeret. Så ved du selv, hvor du har ringet hen og om det er rette vedkommende du taler med.