Ægtepar varetægtsfængslet: Mistænkt for handel med babyer

Foto: Shutterstock

Den 58-årige mand og hans 51-årige hustru er nu varetægtsfængslet.

Tysk politi oplyste mandag, at de har anholdt et bulgarsk ægtepar, der er mistænkt for handel med babyer. 

De to blev anholdt torsdag aften, da de bulgarske myndigheder havde udstedt en arrestordre på parret. Begge er anklaget for som medlemmer af en kriminel organisation, at have handlet med nyfødte børn.

Læs også

Så er det slut: "Vi er knuste"

Ægteparret er mistænkt for at have transporteret mindst otte højgravide kvinder fra Bulgarien til Grækenland, hvor kvinderne har født børnene og parret efterfølgende har overdraget babyerne til andre medlemmer af organisationen, med henblik på at babyerne skulle sælges videre. 

Det oplyser tysk politi i en pressemeddelelse

Mødrene får penge til gengæld 

De europæiske myndigheder har i flere år været bekendt med den organiserede handel med bulgarske babyer i Grækenland. 

Parret blev pågrebet torsdag, da politiet standsede deres bil i delstaten Saarland, som er tæt ved den fransk-tyske grænse. Som led i en omfattende efterforskning fandt man frem til hvor parret befandt sig, og da de kørte ind i centrum af byen Neunkircher, startede jagten på de mistænkte.

Læs også

Nu genåbner endnu mere

De kvinder der typisk er involveret i denne slags handler, er ofte kvinder fra Bulgariens roma-mindretal. Her kan salget af et barn indbringe kvinden mellem 1000 til 5000 euro ( mellem 7500 og 37.000 danske kroner, red.). Det skriver magasinet EU Observer.

De par der køber børnene gennem den kriminelle organisation i Grækenland, er typisk græske barnløse par. 

Parret var fredag i byretten i Saarbrücken, hvorefter de nu er blevt overflyttet til fængslerne Saarbrücken og Zweibrücken. 

 

 

Læs også