Ældre ægtepar afpresset: Betal - eller jeg smitter din familie

112
Politiet advarer alle danskere mod svindel, der spiller på danskernes angst for corona. Foto: Shutterstock
Et ældre ægtepar fra Vordingborg modtog en email, hvor de blev afpresset med corona-trusler.

Lige nu læser andre også

Signe på 88 og John på 87 fik sig noget af en forskrækkelse, da de læste deres email. Ægteparret Northroup havde nemlig modtaget en ny besked med teksten: 

"Jeg kender dit password. Giv mig 4000 dollars, eller jeg smitter din familie med coronavirus."

Det fortæller de til Sjællandske

Særligt en detalje i emailen gjorde, at parret blev forskrækkede. Bagmændene havde nemlig nævnt et kodeord deri, som ægteparret kender særdeles godt.

"Vi blev forskrækkede, for den var god nok. Kodeordet, der var nævnt, er vores til NemID. Hvordan kan man være så ondskabsfuld?" fortæller Signe Northroup.

Politiet advarer alle danskere

Signe og John Northroup tog straks kontakt til politiet, der bad dem om at se bort fra emailen. Efterfølgende udsendte politet en officiel advarsel, der beder alle danskere om at være på vagt over for emails, der spiller på danskernes frygt for coronavirus.

Den advarsel har vi også tidligere omtalt her på Nyheder24. Den artikel kan du læse her: 

Opfordringen fra Politiet var helt klart, at man sletter mailen og lader være med at trykke på eventuelle links. I advarslen skrev ordensmagten således: 

"Vi anbefaler, at du ikke betaler og ikke besvarer mailen, da der er tale om masseafpresning. Det vil sige, at gerningsmanden forsøger at få og mange andre til at betale et beløb ved at true med en uønske hændelse. Idette tilfælde smitte med coronavirus og afsløring af dine hemmeligheder." 

 

Anbefalet til dig